Fără corturi pe plajele din Vadu şi Corbu. Peste 300 de amenzi pentru camparea în rezervații

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisarii de mediu din cadrul Administraţiei Biosferei  Delta Dunării au aplicat de la începutul lunii peste trei sute de sancţiuni turiştilor care au ales să își petreacă vacanța pe plajele de la Vadu şi Corbu. Aceştia au fost sancţionaţi pentru campare în perimetrul natural protejat şi pentru acces pe plajă cu mașini.

„În urma acţiunilor de control, am aplicat peste trei sute de sancţiuni turiştilor care au campat în zona plajelor de la Vadu şi Corbu, plaje naturale incluse în paterimoniul Rezervaţiei Delta  Dunării. Potrivit Legii Rezervaţiei accesul în zonele strict protejate se sancţionează cu sume cuprinse între 5 şi 30 de milioane de lei vechi.  Cu toate că am informat turiştii sau localnicii că nu au voie să intre pe plajă cu maşinile şi  nu au voie să campeze în aceste perimetre, fenomenul persistă. Interesant este faptul că localnicii sunt cei care ignoră legea”, a precizat Costel  Ifrim, şeful Comisariatului de  Mediu  din cadrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.  Valorea sancţiunilor aplicate de comisari se apropie de de un miliard de lei vechi.

Plajele de la Vadu, Corbu, Sulina şi Sfântu Gheorghe fac parte din domeniul public de interes naţional, administrat de Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Cu excepţia plajei de la Sulina, unde s-au realizat investiţii în modernizare, celelalte trei plaje sunt conservate.

Plaja Corbu, raiul pândit de investitori

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite