Eroii de la Tuzla au fost comemoraţi în secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un an de la producerea catastrofei de la Tuzla, în care 12 militari de elită ai Armatei au murit după ce avionul în care se aflau s-a prăbuşit, victimele au fost comemorate. Din motive necunoscute, ceremonia care ar fi trebuit să aibă loc la ora 17.00 a fost devansată pentru ora 10.00.

Familiile eroilor de la Tuzla au fost anunţate din scurt că trebuie să ajungă la slujbă. „Nu am reuşit să ajung şi nu ştiu dacă a reuşit cineva“, a declarat Petre Furtună, tatăl lui Cosmin Furtună. În memoria victimelor, la capătul pistei de deocalre, în apropierea căreia şi-au pierdut viaţa militarii, a fost ridicat un monument de doar 70 de centimetri înălţime, ca să nu încurce decolările şi aterizările. Mass-media nu a fost invitată să participe la ceremonie.

Mama unui erou mort în catastrofa aviatică de la Tuzla: „ Mă voi judeca cu Armata şi dincolo de mormânt!"

Tot în memoria scafandrilor dispăruţi, în curtea Centrului de Scafandri a fost ridicat un monumet pe care sunt postate pozele şi numele eroilor decedaţi acum un an, dar şi al colegilor lor morţi în alte misiuni.

Părinţii eroului Cosmin Furtună, mort în accidentul de la Tuzla: „Suntem ca două jucării stricate"

Familiile au fost invitate să participe, dacă doresc, şi la ceremonia organizată la Baza „Aurel Vlaicu“ de la Boboc. Oficialii ministerului nu au asigurat însă nicio facilitate de transport pentru rudele morţilor, aşa că majoritatea s-au lipsit. „E prea departe şi nu am nevoie de comemorările lor oricum. Am făcut eu parastas şi singură am să îi îngrijesc de mormânt“, a declarat Emilia Sărman, mama lui Vlăduţ Sărman. Nici familia lui Băduţ Papuc nu a ajuns la manifestările oficiale.

Locotenentul Liviu Antim a făcut schimb de locuri pentru zborul morții

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite