Energie din PET-uri – soluția unor elevi constănțeni care au uimit canadienii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii Adrian Scarlat şi absolventa Monica Scarlat (profesor coordonator Carmen Bucovală), de la Liceul Ovidius Constanța, au fost recompensați cu un premiu Magna Cum Laude, la secţiunea ştiinţe-energetică a concursului Virtual Science Fair.

La „Virtual Science Fair” Canada au participat proiecte de la 55 şcoli din întreaga lume, iar proiectul elevilor constănțeni s-a numit „De la deşeuri la energie”.

Acesta a pornit de la ideea de a conecta două probleme de mediu: deşeurile solide (în special cele de plastic) şi necesitatea folosirii energiilor alternative.

„S-a propus o metodă care ajută la rezolvarea ambelor probleme de mediu – deşeuri şi energie, folosind recipiente de plastic (PET) pentru a produce o instalaţie simplă şi accesibilă ca proces de realizare şi ca preţ. Este vorba despre turbina eoliană Savonius“, explică proiectul directorul Liceului, Cristina Anghel.

„Deşi desfăşurat doar la nivel de proiect pilot, iniţiativa echipei demonstrează posibilitatea găsirii unor soluţii creative la problemele de mediu“.

Citește și:

Elevii constănțeni au lansat noua generație de navete spațiale

Constanţa:UPDATE/ Elevii au conceput o insulă artificială în Marea Neagră

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite