EXCLUSIV: Secretarul MAI Mironescu: „Am stat în celulă cu pedofili şi evazionişti“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Laurenţiu Mironescu, în ziua în care şi-a pierdut libertatea şi funcţia
Laurenţiu Mironescu, în ziua în care şi-a pierdut libertatea şi funcţia

Fostul secretar al Ministerului Administraţiei şi Internelor, Laurenţiu Mironescu, a povestit în exclusivitate pentru Adevărul de Seară Constanţa cum şi-a petrecut ultima lună într-o celulă din arestul Poliţiei Capitalei. A citit, a scris, a jucat table cu ceilalţi reţinuţi.

„Nu a fost un parcurs prea comod pentru un secretar al Ministerului Administraţiei şi Internelor să ajungă în poziţia de «colet», pentru că aşa li se ziceau deţinuţilor. „Se putea şi mai rău“, este el de părere.

Mai citiţi şi: Laurenţiu Mironescu a socializat pe Facebook. Vezi aici ce a spus fostul secretar general al Internelor GALERIE FOTO

Adriana Mironescu: „Procurorul a construit un caz pornind de la minciuni"


„Am urmărit în timp real toate înjurăturile pe care le-am primit“

Laurenţiu Mironescu a stat timp de o lună într-o cameră de opt persoane. A împărţit camera cu un pedofil italian în vârstă de 66 de ani, cu o persoană arestată pentru jaf armat şi cu un altul închis pentru evaziune fiscală.

Laurenţiu Mironescu la ieşirea din arest: „Decizia de ieri mi-a dat încredere în justiţie"

Cât timp a stat închis Mironescu spune că a făcut câte puţin din toate: s-a uitat la televizor, a scris, a citit şi a jucat table. „Aveam televizor în cameră şi am putut să urmăresc televiziunile de ştiri. Am urmărit în timp real înjurăturile pe care le-am primit“, spune el.

În luna cât a stat departe de tumultul lumii, a recitit câteva cărţi dragi lui. „Am recitit o SAGA – viaţa unui ofiţer de Marină din Statele Unite ale Americii în cel de-al Doilea Război Mondial. Este o carte de beletristică aplicată. Este un volum pe care-l citisem în urmă cu 11 – 12 ani“, dezvăluie Mironescu. 
Când a terminat şi lectura, s-a apucat de scris. A reuşit să dea gata câteva articole pentru revista „Liga Navală“.

I-a bătut pe toţi la table

Fostul demnitar a socializat cu colegii de celulă şi nu de puţine ori au încins un joc de table.  Mironescu spune că, fiind „profesor“ la acest joc, i-a bătut pe toţi. „Sunt profesor la table. Ca orice marinar, de altfel“, a adăugat el.

Mama lui Laurenţiu Mironescu, învinuit în dosarul „Containerul": „S-a făcut o mare nedreptate!"

Laurenţiu Mironescu: „După porturile gri suntem noi, care te facem pe tine..."

Una dintre cele mai mari probleme cu care s-a confruntat cât timp a stat în arest a fost lipsa somnului. „Stăteam noaptea şi mă gândeam la tot ceea ce-am făcut în ultimii ani“, mărturiseşte el.

Mironescu a fost demis la propunerea ministrului Traian Igaş, în urmă cu o lună, chiar în ziua în care mascaţii au descins în locuinţa sa, după ce procurorii DNA l-au învinuit de implicare în mafia din Portul Constanţa.

Adriana Mironescu: „Între soțul meu și Banias era dușmănie"

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite