Doi delfini mutilați de braconieri au eşuat în Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele care pescuiesc ilegal în zona Hanului Piraților din orașul Năvodari încearcă să șteargă urmele braconajului mutilând delfinii prinși în plasele cu care au împânzit zona.

Este concluzia la care au ajuns reprezentanții echipajului „Oceanic Club“, după ce, astăzi, lângă Complexul Phoenicia au găsit cadavrele a doi delfini aflați în stare avansată de putrefacție.

Delfin mort, cu o piatră de pavaj legată de coadă

Răzvan Popescu Mirceni, coordonatorul „Oceanic Club“, ne-a declarat că un delfin avea coada tăiată, pentru a fi împiedicat să mai iasă la suprafață. Celălalt delfin avea urme de tăieturi pe suprafața corpului.

Cei doi delfini mutilați fac parte din specia marsuinilor. Tot din zona Hanului Piraților, reprezentanții de la „Oceanic Club“ au ridicat o setcă de tip monofilamental, pe care braconierii o foloseau pentru prinderea peștilor. Plasa a fost predată polițiștilor de frontieră, care vor cerceta zona.

„Cazul nu este singular. Luna trecută am găsit un delfin care avea o piatră legată de coadă. Acesta nu mai putea să iasă la suprafaţă, iar urmele braconajului erau şterse. În astfel de cazuri, delfinii nu mai eșuează, dar îi identificăm după resturile din apa mării, atunci când încep să se descompună“, a menționat Răzvan Popescu Mirceni.

Încă un pui de delfin eşuat pe litoral, la Venus

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite