Delfin mort, cu o piatră de pavaj legată de coadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delfinul a eşuat pe plaja Trei Papuci
Delfinul a eşuat pe plaja Trei Papuci

Alţi patru dellfini morţi au fost găsiţi ieri, de echipele voluntarilor de la Oceanic Club, pe plajele curpinse între Năvodari şi Neptun. Delfinii aparţineau speciei Phocoena phocoena relicta.

Doi dintre delfini erau pui, abia născuţi de câteva zile. Cel mai dramatic a fost cazul de la Neptun. Voluntarii au găsit o femelă gestantă, aprope de naştere. Puiul, o femelă de 64 centimetri, era mort.

„Un alt caz care ne determină să ne întrebăm îngrijoraţi, oare câţi delfini mor anual în uneltele de pescuit, a fost reprezentat de un mascul ajuns în apele de mică adâncime din zona Trei Papuci. Acesta avea legată de coadă o dală de pavaj stradal“, a declarat Răzvan Popescu Mirceni, reprezentantul Oceanic Club.

El a  explicat că în dorinţa de a-şi  ascunde crimele, unii braconieri folosesc această metodă pentru ascunde faptul că au braconat: încearcă să ascundă cadavrele cetaceelor legându-le cu pietrele folosite la fixarea setcilor în mare. „De data aceasta lestul nu a fost suficient de greu şi odată cu începerea procesului de putrefacţie, ajutat de curentul dinspre est, delfinul acesta a ajuns către mal“, a explicat Popescu Mirceni.

De la începutul anului şi până în prezent voluntarii au găsit 58 de cetacee moarte. 


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite