Mergeți la mare? Iată ce recomandări vă face Centrul INFOTRAFIC!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Așa s-a circulat pe A2!
Așa s-a circulat pe A2!

Restricții de circulație, limitare de viteză, rute ocolitoare - iată ce vă sfătuiesc polițiștii să faceți dacă porniți la drum spre litoral. Valorile de trafic sunt ridicate în weekend, așa că alegeți traseul cel mai liber și circulați cu atenție, ca să ajungeți cu bine la mare și înapoi acasă.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române le reaminteşte conducătorilor de autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone că, începând cu ora 12.00, pe A2 (E81) Bucureşti - Cernavodă, DN22C (E81) Cernavodă - Murfatlar şi pe DN3 (E81) Murfatlar - Constanţa se aplică restricţia de circulaţie în conformitate cu prevederile H.G. nr. 1777/2004, cu modificările ulterioare. Restricţia este valabilă până la ora 24.00.

Află detalii despre traficul pe podul de la Agigea

Începând de joi, în judeţul Constanţa, s-a restricţionat circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 5 tone pe DN39, pe podul de la Agigea, aflat în reparații. Sunt exceptate autovehiculele care efectuează transport de persoane. Totodată, pe pod a fost instituită limită de viteză de 30 km/h.

Aici găsiți amănunte utile pentru o vacanță sigură pe litoral


Rute ocolitoare pentru traficul greu (cu m.t.m.a. mai mare de 5 tone):

• Dinspre A4 Ovidiu - Agigea (varianta de ocolire Constanţa) către Mangalia sau Negru Vodă: A4 Ovidiu - nod rutier cu A2, A2 nod rutier cu A4 - nod rutier Medgidia, DJ381 nod rutier Medgidia - Ciocârlia de Sus, DN3 Ciocârlia de Sus - Cobadin, DJ391 Cobadin - Mereni - Topraisar. Din Topraisar se poate merge către Negru Vodă pe DN38 sau către Mangalia pe ruta DN38 Topraisar - Agigea, DN39 Agigea - Mangalia;

• Dinspre Cernavodă către Mangalia sau Negru Vodă: A2 Cernavodă - nod rutier Medgidia, DJ381 nod rutier Medgidia - Ciocârlia de Sus, DN3 Ciocârlia de Sus - Cobadin, DJ391 Cobadin - Mereni - Topraisar. Din Topraisar se poate merge către Negru Vodă pe DN38 sau către Mangalia pe ruta DN38 Topraisar - Agigea, DN39 Agigea - Mangalia.

„Şi pentru acest sfârşit de saptămână meteorologii au prognozat vreme călduroasă, chiar caniculară în unele zone. Aşadar, este de aşteptat ca foarte mulţi automobilişti să se îndrepte astăzi spre munte sau spre mare. Îi sfătuim să-şi păstreze calmul la volan, având în vedere că se va circula în condiţii de aglomeraţie, să menţină o distanţă corespunzătoare în mers faţă de vehiculele dinainte şi să efectueze manevra de depăşire doar după o asigurare temeinică", recomandă Poliția.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite