Doi studenţi de la Marină urmează semestrul al doilea la Escuela Naval Militar din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studenţii de la Academia Navală Mircea cel Bătrân
Studenţii de la Academia Navală Mircea cel Bătrân

Studenţii participă la o sesiune de mobilitate de studiu şi instrucţie, desfăşurată în baza Iniţiativei europene de schimburi de tineri ofiţeri, inspirată după Erasmus. Alături de români, la cursuri mai participă studenţi din Franţa şi Statele Unite ale Americii.

Doi studenţi ai Facultăţii de Marină Militară din cadrul Academiei Navale Mircea cel Bătrân vor participa, pe durata semestrului de toamnă al anului universitar 2012-2013, la procesul de pregătire şi formare a viitorilor ofiţeri de marină, desfăşurat la Escuela Naval Militar din Marin - Pontevedra, Spania.

GALERIE FOTO

Studenţii de la Academia Navală Mircea cel Bătrân

Studenţii participă la o sesiune de mobilitate de studiu şi instrucţie, desfăşurată în baza Iniţiativei europene de schimburi de tineri ofiţeri, inspirată după Erasmus.

Cadeţii români parcurg o serie de discipline teoretice şi practice, stabilite de Academia Navală Mircea cel Bătrân şi de Escuela Naval Militar cu ocazia semnării acordului inter-instituţional în luna iulie a acestui an.

Alături de studenţii români, la cursuri mai participă şi studenţi din Franţa şi Statele Unite ale Americii.

„Iniţiativa europeană de schimburi de tineri ofiţeri, denumită „Erasmus militar“, reprezintă o iniţiativă derulată de către statele membre ale Uniunii Europene şi NATO prin schimburi de studenţi şi cadre didactice între forţele armate, având drept scop dezvoltarea viitorilor ofiţeri, precum şi compatibilizarea proceselor educaţionale.

Participarea studenţilor români la studii în Spania reprezintă o premieră pentru Forţele Navale în ceea ce priveşte schimbul educaţional pe termen lung şi se înscrie în strategia de internaţionalizare şi de promovare a imaginii Academiei Navale Mircea cel Bătrân“, a declarat locotenent Diana Cucoşel, ofiţer de relaţii publice al instituţiei.

Academia Navală Mircea cel Bătrân este o instituţie de învăţământ tehnic superior, evaluată de către Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior cu calificativul „Grad de încredere ridicat“.

O nouă promoţie de marinari a absolvit Academia Navală Mircea cel Bătrân GALERIE FOTO

Comandorul Vergil Chiţac a fost reales rector al Academiei Navale Mircea cel Bătrân

Soldatul viitorului şi submarinul care înlocuieşte scafandrii, vedetele EuroInvent de la Iaşi FOTOGALERIE

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite