Primarul din Năvodari a fost arestat. Nicolae Matei rămâne 29 zile după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul oraşului Năvodari, Nicolae Matei, a fost arestat preventiv pentru 29 zile de Tribunalul Bucureşti, pentru dare de mită. Decizia magistraţilor a fost luată joi seara şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Avocatul Petre Buneci, apărătorul lui Nicolae Matei, a declarat că acuzaţiile de la dosar sunt susţinute doar de interceptări în care primarul nu vorbeşte.

Buneci a spus că intermediarul vânzării terenurilor, în suprafaţă de 500 metri pătraţi, era de fapt un poliţist infiltrat, care l-a instigat pe primar la darea de mită. Nicolae Matei nu a dat de altfel nicio declaraţie în faţa anchetatorilor.

Procurorii DNA au declarat că în perioada iunie-octombrie 2012, primarul Matei i-a solicitat unui ofițer de poliție judiciară cu funcție de conducere să-i ofere protecție în anchetele penale care-l vizau. Primarul a cerut poliţistului să intervină în aceste anchete pe care le considera abuzive, nejustificate și motivate politic.

În schimb, ofițerului de poliție i s-a promis o recompensă, materializată prin acordarea, în data de 25 octombrie 2012, a două loturi de teren situate în Năvodari.

Darea acestor terenuri s-a făcut indirect, prin intermediari, prin simularea unor vânzări consemnate în două contracte semnate de acești intermediari. Conform contractelor, prețul acestor terenuri este de 59.000 de lei.

Poliţistul a fost cel care l-a denunțat pe primar.

Primarul din Năvodari, reţinut de DNA pentru mituirea unui poliţist căruia i-a cerut protecţie

Nicuşor şi Mazăre sar în apărarea lui Matei, deşi acesta i-a criticat constant. Acum au duşman comun: DNA

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite