Nicuşor şi Mazăre sar în apărarea lui Matei, deşi acesta i-a criticat constant. Acum au duşman comun: DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, lider PSD
Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, lider PSD

Nicolae Matei, primarul din Năvodari, se află la al treilea mandat de edil-şef, pe care l-a câştigat cu 80% dintre voturi. „A fost permanent şicanat şi ameninţat de către procurorii DNA care l-au audiat sub diverse pretexte şi în timpul campaniei electorale de la alegerile locale“, spune PSD Constanţa.

PSD Constanţa reclamă şicanarea primarului Nicolae Matei, membru de partid.

Filiala judeţeană este condusă de Radu Mazăre, primarul Constanţei, care a fost criticat constant de Nicolae Matei. Acesta nu s-a ferit să facă opoziţie şi la Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, lider PSD.

Acum, însă, conducerea filialei PSD îi ia apărarea.

„Măsura reţinerii de către DNA Bucureşti a primarului oraşului Năvodari Nicolae Matei este nejustificată şi abuzivă, neavând  alt rol decat acela de a intimida primarii USL aflaţi în campanie electorală pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Primarul din Năvodari, reţinut de DNA pentru mituirea unui poliţist căruia i-a cerut protecţie

În absenţa evidentă a unui flagrant dovedit, intervenţia DNA nu este justicată de Codul Penal şi se înscrie în categoria altor reţineri sau arestări cu tentă politică.

Nicolae Matei a fost permanent şicanat şi ameninţat de către procurorii DNA care l-au audiat sub diverse pretexte şi în timpul campaniei electorale de la alegerile locale“, se arată în poziţia oficială a partidului.

Nicolae Matei este unul dintre primarii constănţeni care au obţinut un scor foarte bun la alegerile locale, aproape 80% dintre locuitorii oraşului Năvodari încredinţându-i cel de al doilea mandat.

PSD Constanţa spune că aceste atacuri nu vor face decât să mobilizeze USL-ul.

„USL Constanţa cere ca aceste implicări ale DNA în viaţa politică să înceteze şi îşi manifestă încrederea că astfel de actiuni de forţă ale procurorilor, controlaţi în continuare de preşedintele Traian Băsescu, nu vor reuşi decât să mobilizeze şi mai mult candidaţii şi echipele de campanie ale USL.

Dealtfel, în urmă cu două zile, într-o intervenţie televizată, Traian Băsescu a cerut imperativ DNA să continue regizarea flagrantelor şi reţinerile abuzive, demonstrînd încă o dată că i-a  transformat pe procurorii DNA în agenţii săi de poliţie politică“, consideră PSD.
 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite