Constanța, pe locul trei la Bac fără camere de supraveghere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În liceele din județul Constanța, aflat pe locul al treilea în topul național al promovabilității la bacalaureat, nu au existat camere de luat vederi în sălile de examen, în ciuda faptului că mare parte dintre unităţile de învăţământ sunt dotate cu astfel de sisteme. 

Un procent de 60% dintre liceele din județul Constanța dețin camere video la intrarea în incintă și pe holuri, dar nu și în sălile de examen, aşa cum a precizat Aliss Andreescu, inspectorul școlar general.

Pentru a supraveghea video examenul de bacalaureat, ar fi fost nevoie de 411 camere. Acestea ar putea fi achiziţionate pentru examenele următoare. Prefectura Constanța s-a oferit să acorde consiliere în alegerea unor camere se supraveghere care urmează să fie instalate în sălile unde se va desfășura examenul de titularizare, de pe 13 iulie.

În ceea ce privește rezultatele dezastruoase ale elevilor la bacalaureatul 2011, profesor Aliss Andreescu declară: „Elevii care au învățat n-au avut probleme. Poate că rigurozitatea examenului ar fi o cauză a procentului înregistrat“.

„Arta de a preda trebuie reînvățată“


Inspectorul școlar general e de părere că rezultatele înregistrate de elevi la Bac reflectă, în același timp, pregătirea și implicarea profesorilor în actul didactic.

„Elevii s-au schimbat, există o explozie informațională, iar profesorul trebuie să schimbe modul în care predă cursurile. Arta de a preda trebuie reînvățată, nu trebuie să treacă o oră fără ca elevul să nu învețe ceva de la profesorul lui. Când intri în clasă, trebuie să devii empatic, să vezi ce vrea elevul de la tine“, spune inspectorul.

Citiţi în   de astăzi cum se vor desfăşura viitoarele examene!

Ştampilă Constanţa

„Poţi munci şi fără diploma de Bac“

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite