„Poţi munci şi fără diploma de Bac“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două eleve de la faimosul liceu din Ostrov, unde nimeni nu a luat Bacul, vorbesc cu detaşare despre eşecul lor. Nici măcar un elev din cei 102 care au urmat cursurile Liceului Ostrov n-a reuşit să ia notă de trecere la examenul de bacalaureat.

Cine sunt vinovaţii dezastrului de la Bacalaureat 2011 în Constanţa

Constanţa: Bacalaureatul lacrimilor!

Vezi aici procentul de promovabilitate pe licee în judeţul Constanţa GALERIE FOTO

La Grup Şcolar Ostrov, niciun elev nu a promovat examenul de bacalaureat.  O contraperformanţă, în faţa căreia directoarea unităţii, Mioara Ivanov, a rămas fără cuvinte.

Unitatea de învăţământ a avut probleme încă din timpul probei la Matematică, când elevii au primit subiecte greşite: în locul testelor de tip M2 (subiecte cu grad de complexitate adaptat profilului Real-Ştiinţele Naturii), le-au primit pe cele din categoria M1 (cu cel mai ridicat grad de accesibilitate, destinat profilului Real-Matematică Informatică). În aceeaşi zi, elevii au susţinut din nou proba la Matematică, unde au primit subiectele corecte. Chiar şi aşa, elevii nu au reuşit să obţină notă de trecere.

Directoarea Grupului Şcolar Ostrov, prof. Mioara Ivanov, a refuzat să facă vreo declaraţie referitoare la dezastrul şcolar de la instituţia pe care o conduce: „Nu comentez în niciun fel ce s-a întâmplat, am foarte multă treabă“, a spus ea. Au comentat însă elevii.

„Nu m-a întrebat nimeni dacă am diplomă de bac“

Ionela Pisicaru (19 ani), elevă a Liceului Ostrov, recunoaşte că nu s-a pregătit atât de bine pentru examenul de bacalaureat, pe care îl susţine pentru a doua oară. Munceşte ca barman-ospătar într-un local din Constanţa, e măritată de câteva luni şi urmează cursurile şcolii de şoferi. Vrea să le facă pe toate, repede!

Tânăra spune c-a analizat foarte bine situaţia şi a ajuns la concluzia că diploma de bac nu-i va asigura un statut social mai bun. „Chiar dacă aş fi luat bacul, nu mi-aş fi permis să merg la facultate. Anul trecut, am lucrat în Constanţa ca bucătar, după ce am primit calificarea în acest domeniu. Nu m-a întrebat nimeni dacă am diplomă de bacalaureat, doar de foaia matricolă a fost nevoie“, spune tânăra.

Citeşte în Adevărul de astăzi ce spun tinerele despre examenul de bacalaureat din acest an!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite