Gigacaloria-record a Constanţei, scumpită mai mult! Preţul, cel mai mare din ţară, a ajuns la 350 de lei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţenii mai primesc o lovitură grea de la municipalitate: gigacaloria, care este deja cea mai scumpă din ţară, a fost din nou scumpită. În şedinţa Consiliului Local de luni, edilii au votat majorarea preţului local de facturare a energiei termice în sistem centralizat.

Astfel de la 338,33 lei, gigacaloria va costa 341,91 lei la Constanţa, câştigând detaşat în faţa celorlalte oraşe din ţară şi chiar şi a Capitalei (unde costă 170 lei). Majorarea se aplică retroactiv, de la 6 ianuarie, iar diferenţa de preţ va fi regăsită în factura din luna aprilie.

„Asta e decizia Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea în Domeniul Energiei, primită zilele trecute, care acceptă creşteri de preţ necondiţionat. I-am dat în judecată, nu avem ce face, nu putem să nu plătim. Dacă vom câştiga, vom recupera sumele de la CET“, a arătat primarul Radu Mazăre.

Citeşte şi Gigacaloria lui Mazăre, cea mai scumpă din ţară. Vezi aici cât costă în alte oraşe

În lunile de iarnă, oamenii au ajuns să plătească peste 200 lei întreţinerea la o garsonieră, 550 lei - la un apartament cu 2 camere, 850 lei - la un apartament cu 3 camere, iar la un apartament cu 4 camere, întreţinerea se apropie de 1000 lei.

Citeşte şi Costuri astronomice la întreţinere: 500 de lei pentru un apartament de două camere, 850 de lei pentru unul cu trei camere

„Este un dezastru! Deja aveam cea mai scumpă gigacalorie din ţară, acum suntem şi mai şi! Majoritatea asociaţiilor au deja oameni datori cu 2000 lei la întreţinere. O să fim toţi datori, o să plătim toată vara la facturi restante, dar să vedeţi când o să înceapă penalităţile şi majorările la întârziere!“, spune contraamiralul Marcel Dragu, şeful Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Constanţa.

CITIŢI MÂINE PE LARG DESPRE ACEASTĂ SCUMPIRE

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite