Un consorţiu local va realiza noul teritoriu din Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portul Constanţa
Portul Constanţa

Reprezentanţii Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa (APMC) au semnat contractul pentru execuţia lucrărilor la obiectivul „Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa“.

În tranzacţia oficializată vineri, 19 octombrie, APMC are ca partener asocierea SC ARGOS INDUSTRIAL SRL Cernavodă (Lucian Lazia) - SCIM SA Constanţa (Dănuţ Moisoiu) - SC TRACTEBEL ENGINEERING Bucureşti (GDF Suez).

Valoarea contractului este de 12.744.039,72 lei (fără TVA) echivalentul a 3.091.637,69 euro, iar termenul este de 24 luni.

Finanţarea obiectivului Proiectare+execuţie „Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa“ va fi asigurată prin Programul Operaţional Sectorial în Transport 2007-2013 în proporţie de 69,25% şi de Guvernul României în proporţie de 30,75%.

La data de 13 iulie 2012 s-a încheiat Contractul de Finanţare dintre Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii – Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial în Transport, înregistrat cu nr. 115/13.07.2012.

Pentru atribuirea prezentului contract de achiziţie publică s-a aplicat procedura de licitaţie deschisă, deschiderea ofertelor a avut loc pe data de 6 iulie 2012. Au fost depuse 6 oferte.

Firmele ce au depus oferte pentru acest obiectiv

Obiectivul „Extinderea spre sud a danei de gabare din Portul Constanţa“ are scopul de a crea noi fronturi de acostare şi noi teritorii pentru operare în Portul Constanţa.

Este prevăzută realizarea un teritoriu portuar suplimentar de 10.900 mp, care oferă condiţii pentru executarea unor lucrări de suprastructură ce vor conduce la un spor de trafic în port, crescând şi veniturile CN APM  SA prin închirierea teritoriului nou creat, cât şi din traficul suplimentar.

De asemenea se va extinde actualul cheu, în vederea eficientizării activităţii portuare desfăşurate în zonă, prin construirea unui nou front de acostare în lungime de 170 metri liniari.

Portul Constanţa câştigă un hectar de uscat. Noul teritoriu va fi pe interiorul digului de larg

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite