Portul Constanţa câştigă un hectar de uscat. Noul teritoriu va fi pe interiorul digului de larg

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Portul Constanţa
Portul Constanţa

Constructori constănţeni şi străini se bat pentru extinderea danei de gabare din Portul Constanţa. Lucrarea va crea un teritoriu de 1,1 hectare, ce va lega la sud dana de gabare cu noul cheu, pe interiorul digului de larg din nordul portului.

Mai multe companii din ţară şi străinătate s-au arătat interesate de oportunitatea din Portul Constanţa, procurând caietul de sarcini pentru licitaţie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor.

Investiţia de 4 milioane de euro, realizată prin fonduri bugetare şi europene, va fi realizată în partea de sud a danei din Portul Constanţa. Termenul de realizare este de 24 luni.

Şase companii au depus oferte, ce au fost deschise la finele săptămânii trecute la Administraţia Porturilor Maritime. Cei 6 ofertanţi sunt atât din ţară, mai precis din Constanţa, cât şi din străinătate: Alpine BAU GMBH Austria, Copisa Constructora Piraneica SA Spania, ABC VAL SRL Constanţa, Argos Industrial Cernavodă, Cyes Infraestructuras Spania, Atomon SA Grecia.

Ofertele sunt analizate de o comisie de licitaţie compusă din reprezentanţi ai CN APM SA Constanţa., iar rezultatul va fi comunicat în perioada următoare. Licitaţia va fi adjudecată pe criteriul preţului cel mai mic. Ca observatori la licitaţie au participat specialişti ai Unităţii pentru Coordonarea şi Verificarea Achiziţiilor Publice a Ministerului Finanţelor Publice.

Portul Constanţa acoperă o suprafaţă totală de 3.926 de hectare, din care 1.313 hectare de uscat şi 2.613 hectare de apă. Cele două diguri situate în partea de nord şi în partea de sud adăpostesc portul, creând condiţiile de siguranţă optimă pentru activităţile portuare. În prezent, lungimea totală a Digului de Nord este de 8,34 kilometri, iar cea a Digului de Sud - de 5,56 kilometri.

Portul Constanţa este deservit de 156 de dane, dintre care 140 sunt operaţionale. Lungimea totală a cheurilor este de 29,83 kilometri, iar adâncimile variază între 7 şi 19 metri.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite