Cum ne protejăm pe caniculă! Astăzi, cea mai caldă zi din an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Protejați-vă de radiațiile solare!
Protejați-vă de radiațiile solare!

Hipertermia înseamă creşterea temperaturii corpului la 39 sau chiar 40 de grade Celsius. Uneori, este însoţită de pierderea cunoştinţei, vărsături, delir şi convulsii. Pacientul nu mai poate respira, iar pupilele sunt dilatate.

Hipertermia apare mai uşor la copi și vârstnici. Dacă temperatura corpului este de 38 de grade, este suficient să-i administrăm lichide persoanei respective. Pacientul trebuie dus la umbră. Dacă temperatura corpului ajunge la 39 de grade, este bine ca persoanei afectate să i se facă împachetări. Corpul trebuie împachetat de la mijloc în jos, cearşaful să fie aşezat sub inimă. Apa în care este îmbibat cearşaful trebuie să fie la temperatura camerei.
Insolaţia este generată de caniculă, fiind cauzată de expunerea directă şi prelungită a capului la soare. Se manifestă prin dureri de cap violente, somnolenţă, greaţă şi eventual pierderea cunoştinţei, febră şi uneori arsuri ale pielii. Nu vă expuneți la soare între orele 11.00-18.00.

Cum ne îmbrăcăm pe caniculă

Pentru a evita hipertermia medicii ne dau câteva sfaturi. Primul este legat de îmbrăcăminte. Corpul are nevoie să transpire când afară este foarte cald. Pentru asta este nevoie să purtăm articole lejere și de bumbac.
Consumarea multor lichide este absolut necesară. Acestea trebuie consumate chiar dacă nu simţiţi senzaţia de sete.
De asemenea, evitaţi încăperile sau zonele cu temperaturi ridicate. Nu vă expuneţi timp îndelungat la soare. Evitaţi consumul mare de cafea, alcool sau nicotină, întrucât au efect diuretic şi deshidratează corpul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite