Constanţa: UPDATE Mai mulţi constănţeni au rămas blocaţi de nămeţi în Bulgaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oamenii au avut nevoie de ajutor
Oamenii au avut nevoie de ajutor

Ei se află la bordul a cel puţin patru autocare care nu au mai putut înainta din cauza zăpezii. În ajutorul lor au fost trimise echipe ale Poliţiei de Frontieră cu alimente, apă şi combustibil.

Update: ora 19.30 Două dintre autocarele înzăpezite în această după-amiază în apropiere de frontiera româno-bulgară au ajuns în punctul de trecere al frontierei Vama Veche. Autovehiculul aparţinând firmei Ozlem Tur transporta 13 pasageri, iar la bordul celui aparţinând firmei Vardar se aflau 10 persoane.

Călătorii urmează să-şi continue drumul după efectuarea controlului la frontieră.

La şapte kilometri de punctul de frontieră Vama Veche se află treisprezece cetăţeni români au stat mai multe ore fără ajutor în autocarul care s-a înzăpezit pe teritoriul Bulgariei. Autovehiculul care aparţine firmei Ozlem Tur plecase ieri, la ora 15.00, din Istanbul şi trebuia să ajungă azi-dimineaţă la Constanţa.

„Autorităţile bulgare au venit până acolo şi au refuzat deszăpezirea spunând că nu au utilajele necesare. Este o zonă unde viscolul creează probleme destul de des. Deocamdată în autocar este cald, pentru că au combustibil, însă se va epuiza în curând, aşa că sperăm să fie ajutaţi de autorităţile române“, a declarat Nurten Ibadula, directorul societăţii de transport.

Autorităţile din ţara vecină au permis unui utilaj să treacă graniţa din România pentru a-i aduce în ţară pe oamenii care îngheţau. În ajutor au fost trimise şi două maşini de intervenţie ale Poliţiei de Frontieră încărcate cu alimente, apă şi combustibil.

Din cauza zăpezii de aproape un metru şi jumătate alte trei autocare au rămas înzăpezite dincolo de graniţa cu Bulgaria lângă localitatea Durankulak şi au fost sesizate autorităţile bulgare pentru a le veni în ajutor.

CITIŢI ŞI:

Au stat o noapte şi o zi prizonieri între nămeţii de pe DN 25

Un tren cu două vagoane recuperează şoferii şi pasagerii înzăpeziţi pe DN25

Prefectul judeţului Galaţi este acuzat de abandonarea în ger a peste 1.000 de persoane

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite