UPDATE: Un tren cu două vagoane recuperează şoferii şi pasagerii înzăpeziţi pe DN25

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trenul va merge până la Lieşti pentru a recupera persoanele blocate din cauza ninsorii
Trenul va merge până la Lieşti pentru a recupera persoanele blocate din cauza ninsorii

O garnitură de tren, formată din două vagoane, a plecat la ora 12.45, spre zonele unde au rămas blocaţi pe şosele sute de gălăţeni. Primii care vor fi recuperaţi de tren vor fi cei 53 de vârstnici aflaţi într-un autocar care n-a mai putut înainta şi au fost cazaţi în comuna Vameş.

UPDATE: Aproximativ 50 de persoane au coborât în gara Lieşti, pentru a prinde legătură către Tecuci. În tren sunt 124 de persoane, dintre care 60 de femei, 62 de bărbaţi şi doi copii. Aceştia stau de aproape 24 de ore în câmp.

UPDATE:  Trenul a recuperat deja 124 de persoane printre care zeci de bătrâni, copii şi bolnavi de diabet care erau plecaţi de acasă pentru dializă. Potrivit declaraţiilor colonelului Adrian Chivu din cadrul ISU Galaţi, până acum, nu au fost înregistrate victime. În jurul orei 15.10, trenul se afla în Tudor Vladimirescu, urmând să prece spre Lieşti.

Acum am ajuns în gara Vameş. Vom îmbarca oamenii blocaţi aici şi apoi vom continua acţiunea până în dreptul comunei Lieşti. Vom face opriri şi la întoarcere pentru a recupera toate persoanele ale căror autovehicule au rămas blocate în zăpadă", a declarat, la ora 14.30 colonelul Adrian Chivu, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, care coordonează echipajul de salvare din tren.

ISU a mai trimis în ajutorul persoanelor blocate în trafic, pe DN 25, un autocamion cu 10 subofiţeri şi un ofiţer, care vor acorda ajutor şi vor distribui 300 de pâini, 120 litri apă minerală, 200 litri apă plată, 400 litri benzină şi 400 litri de motorină pentru a asigurarea subzistenţei şi alimentarea cu combustibil a celor blocaţi in trafic" a adăugat purtătorul de cuvânt ISU, locotenent Chiriţă Eugen.


În ciuda acestor măsuri, recuperarea persoanelor a căror călătorie a fost întreruptă de viscol va fi destul de dificilă în condiţiile în care o parte dintre şoferi şi-au abandonat maşinile şi au pornit mergând pe jos spre cea mai apropiată localitate.


În plus, după cum ne-a spus Cezar Amariei, colegul nostru blocat între Vameş şi Tudor Vladimirescu, gălăţenii rămaşi timp de peste zece ore în frig, fără alimente şi combustibil, nu au cum să afle despre trenul destinat salvării lor pentru a sta cât mai apoape calea ferată sau în gări.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite