UPDATE Constanţa: Furtună puternică. Locuinţe sub ape, trenuri oprite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma prăbuşirii unor copaci, circulaţia feroviară pe ruta Constanţa - Mangalia a fost oprită. Totodată, în Constanţa, mai multe echipe de pompieri se află cu autospecialele în zona Far pentru că Şoseaua Mangaliei este inundată. Enel şi-a luat măsuri de precauţie şi a întrerupt curentul electric în zonă.

Mai citiţi şi: UPDATE Digul de la Ceatalchioi Tulcea a cedat: populaţia este evacuată

UPDATE S-a surpat strada Traian. Litoralul este „măturat“ de o nouă furtună

Update ora 22.20

La Lazu, pământul nu mai absoarbe apa. Pe şoseaua Mangalia – Constanţa, apa îngreunează circulaţia. Poliţia este la faţa locului şi dirijează circulaţia. De asemenea, la intrarea în oraşul Constanţa, forţele de ordine sunt prezente pentru fluidizarea circulaţiei. Cea mai gravă situaţie se înregistrează în zona CET, unde furtuna a dărâmat cabluri şi a smuls bucăţi din acoperişul unor blocuri. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă intervine la această oră pe străzile: Șoseaua Mangaliei, Teodor Speranția, Liliacului, b-dul Brătianu, Mitropolit Dosoftei, Vasile Conta, Nordului, Egretei, Ion Ursu, b-dul 1 Mai, Frigului, Amurgului, Antim Ivireanu. În aceste zone, inundaţiile s-au produs din cauza sistemului de canalizare subdimensionat și a amplasamentului terenului.

Update ora 21.40

Zonele Km 4 - 5 şi CET sunt sub ape. Echipaje de la RAJA scot din casele oamenilor apa, iar la numerele de urgenţă s-au înregistrat peste 100 de apeluri în doar o oră. Şi Şantierul Naval este afectat de furtuna puternică, apele atingând în zonă 50 cm. De asemenea, în zona podul de la Dorally circulaţia se desfăşoară cu dificultate. Tunetele şi fulgerele au panicat locuitorii oraşului.

Update ora 21.30

Conductă spartă la Cumpăna

La această oră sunt probleme şi pe şoseaua Constanţa - Cumpăna. Cei care au circulat pe această rută povestesc că în zonă s-a spart o conductă de petrol iar circulaţia este dirijată de Poliţie, ajutaţi de jandarmi.

După ruperea de nori din ultima oră, şoseaua Mangaliei s-a inundat în zona Far. Autospecialele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea sosite la faţa locului se luptă cu puhoaiele de apă de jumătate de oră, iar echipele Enel Distribuţie Dobrogea au decis să întrerupă curentul electric până când apa va fi scoasă din zonă.

„Până când pompierii nu vor scoate apa de pe şoseaua care leagă Constanţa de sudul litoralului nu vom da drumul la curent", a spus Johanna Scântee, purtătorul de cuvânt al Enel.

Stradă închisă din cauza inundaţiilor în Tulcea. În Cernavodă au fost evacuate 36 de persoane

Ambulanţe blocate

Din cauza ploilor, curentul electric a fost întrerupt şi în zona Gării. În intersecţia de Gară, semafoarele nu funcţionează de o oră, iar şoferii indisciplinaţi au blocat traficul. Două ambulanţe au rămas blocate în trafic şi toţi şoferii claxonează şi înjură.

Reclamații la Raja

În urma ploilor, la dispeceratul RAJA s-au primit până acum 72 de reclamaţii venite de la diferiţi abonaţi din municipiul Constanţa. Cele mai multe au venit pentru b-dul I.C. Brătianu – zona Intim şi Pod Butelii, B-dul 1 Mai – zona bisericii Sf. Maria şi zona Far, str. Brizei din cartierul Poarta 6. În aceste zone, din cauza debitului foarte mare al apelor pluviale, în unele locuri apa a ajuns şi la peste 50 de centimetri înălţime.

Locuitorii care înregistrează probleme la sistemul de alimentare cu apă potabilă şi canalizare pot sesiza avariile apărute la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon: 0241.66.44.44.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite