Constanţa: Vasile Cojocaru, omagiat la Biblioteca Judeţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un an de la moartea actorului, scriitorului şi profesorulului Vasile Cojoaru, cei care l-au cunoscut şi iubit se întâlnesc, astăzi, în aula Bibliotecii Judeţene „I.N. Roman" pentru a-i aduce un omagiu şi pentru a lansa post-mortem volumul de teatru pentru copii „O călătorie fără egal".

Astăzi, Vasile Cojocaru ar fi împlinit 61 de ani. Colegii, prietenii, rudele şi studenţii îşi vor da întâlnire, începând cu ora 17.00, în aula bibliotecii, pentru a vorbi despre omul de cultură şi pentru a lansa post-mortem volumul „O călătorie fără egal", la editura Ex Ponto. Tot astăzi, cei prezenţi vor putea urmări proiecţia unui film comemorativ.

Mai citiţi şi: Lacrimi pentru actorul Vasile Cojocaru

Vasile Cojocaru a murit la 20 ianuarie 2010, în urma unui stop cardio-respirator pe un infarct prelungit, în timp ce ţinea cursuri de actorie în faţa studenţilor săi de la Universitatea „Ovidius".

Teatrul l-a renegat pe Vasile Cojocaru

Actorul a slujit scena locală 36 de ani. A jucat în 50 de roluri, debutând în piesa lui Silviu Purcărete, „Răsplata", în 1974. De asemenea, a fost şi erou de filme, fiind distribuit de regizori ca Mircea Moldovan şi Dominic Dembinski.

A murit actorul Vasile Cojocaru!

În spatele scenei, s-a implicat activ în regie, scenografie şi adaptări numeroase, fiind un admirator al artei teatrale antice. A fost recompensat cu premii de interpretare, dar şi diplome de excelenţă pentru merite deosebite. A fost membru al Uniunii Scriitorilor din România filiala Dobrogea, ocupând şi funcţia de director al Teatrului Dramatic Ovidius Constanţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite