Constanţa: Ultimele terenuri lacustre din Tuzla, scoase la vânzare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Loturile de teren din intravilan sunt cuprinse între 450 şi 600 de metri pătraţi, au vedere la lacul Techirghiol, iar preţul de pornire al licitaţiei porneşte de la 15 euro.

Pentru a ajunge la ultimele terenuri lacustre care sunt scoase la licitaţie trebuie să faceţi dreapta la ieşire din Eforie Sud, înainte de a intra în Tuzla.

Cartier nou de case

„Sunt loturi pentru trei rânduri de case, iar preţul de pornire al licitaţiei este diferit. Primele case au vedere la lacul Techirghiol, iar preţul de pornire al licitaţiei este de 25 de euro pe metrul pătrat, fără TVA“, a spus Taner Reşit, viceprimarul din Tuzla.

Preţurile terenurilor de pe litoral, prăbuşite precum falezele

Pentru următorul lot, preţul de pornire al licitaţiei este de 20 de euro pe metrul pătrat, ia la al treilea rând de case, metrul pătrat porneşte de la 15 euro.
Cel mai nou cartier de locuinţe din Tuzla va avea 74 de case.

Plaja Corbu, raiul pândit de investitori

Adio terenuri virgine

Cele şapte hectare de teren reprezintă ultimul lot al Primăriei Techirghiol. „Avem nevoie de bani pentru infrastructură, de aceea ne-am gândit să vindem acest teren“, a mai spus Taner Reşit. Cu aceşti bani, primăria doreşte să asfalteze străzile, să pună la punct sistemul de canalizare şi infrastructura în staţiune.

Terenuri şi în zona plajei

În partea opusă, spre mare, toate loturile de terenuri sunt vândute. Proprietarii caselor de vacanţă le-au luat la preţuri de nimic după 1990, iar în 2006-2007 le vindeau la preţuri de maxim 1.000 de dolari cu tot cu teren şi cabană ridicată. Nu au însă nici curent electric, nici străzi sau apă potabilă. Doar una dintre ultimele plaje vorgine mai atrage iubitorii de mare.

Acum, metrul pătrat în zona plajei a ajuns şi la 52 de euro. Aproape de plajă, preţurile explodează: 150 de euro petrul pătrat.
Licitaţia publică deschisă cu strigare va avea loc pe 14 octombrie, de la ora 11.00.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite