Constanţa: Sistem anticopiat la Medicină Dentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea facultăţii a cumpărat un dispozitiv ce bruiază sistemele de copiat electronice ale studenţilor. Profesorii au făcut controale la examene după ce „Adevărul de Seară“ Constanţa a scris despre metodele de copiat folosite de medicinişti.

Ieri, viitorii medici stomatologi au susţinut un examen care a început cu un control neaşteptat. Peofesorii care urmau să supravegheze proba scrisă i-au anunţat pe studenţi că trebuie să renunţe la dispozitivele de copiat pe care le au asupra lor.

„După ce am fost certaţi, ne-au spus să predăm handsfree-urile. Ne-au sugerat să mergem la toaletă dacă avem «nevoi fiziologice»“, povesteşte una dintre studente. Ea susţine că doi dintre colegii săi s-au ridicat în picioare şi au ieşt din sală. „După asta, în sală a intrat şi o profesoară. Atunci, ne-am dat seama că ar putea să caute handsfree-urile şi asupra noastră“, explică studenta. Ea spune că alte şapte colege s-au ridicat în picioare şi au vrut să meargă la toaletă. „Profesoara le-a însoţit pe fete la baie, unde a găsit handsfree-urile“, povesteşte tânăra.

Constanţa: Magneţii pentru copiat, pericol pentru studenţi

Conducerea facultăţii confirmă declaraţiile studentei, cu o singură diferenţă. „Este vorba despre doar trei studente. Asupra lor au fost găsite dispozitivele folosite pentru copiat“, a declarat Corneliu Amariei, decanul Facultăţii de Medicină Dentară Constanţa. El spune că soarta celor trei studente va fi decisă în cadrul unui consiliu ce se va întruni săptămâna viitoare. „Nu cred că vor fi exmaticulate. Este vorba doar despre o tentativă de copiat“, a explicat decanul de la Medicină Dentară.

Dispozitiv de bruiaj

Profesorul spune că avea informaţii potrivit cărora studenţii folosesc dispozitive de copiat. „Este trist că nu am descoperit până acum o metodă eficientă împotriva acestui fenomen. De patru ani ne chinuim să luptăm împotriva copiatului“, a spus Corneliu Amariei. Conducerea facultăţii a achiziţionat un dispozitiv care să-i împiedice pe studenţi să mai trişeze pentru a obţine o notă măcar de trecere. „Dispozitivul a costat 500 de lei. Miercuri, l-am testat şi a funcţionat. Îl vom folosi la toate examenele“, a completat decanul.

Citiţi mai multe în  !

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite