Constanţa: Magneţii pentru copiat, pericol pentru studenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mediciniştii „frauduloşi“ evită să meargă la spital, unde ar fi trataţi chiar de profesorii la examenele cărora folosesc dispozitivele de copiat.

Sesiunile nu le mai dau bătăi de cap studenţilor nepregătiţi, care apelează la tehnici din ce în ce mai performante pentru a obţine note de trecere. Locul hârtiilor liliputane dosite cu atenţie în timpul examenului a fost luat de dispozitivele de tip handsfree, preferate de tinerii care vor să scape de stresul examenelor.

Constanţa: Sistem anticopiat la Medicină Dentară

„N-am timp să învăţ pentru fiecare examen în parte şi trebuie să fiu integralistă, astfel că uneori recurg la copiat“, este scuza Cristinei, studentă în anul III la Facultatea de Medicină Dentară. Ea spune că recurge la copiat doar pentru examenele foarte grele.

„Dispozitivul este aproape imposibil de detectat“, dă asigurări studenta, care povesteşte cum o colegă îi dictează în timpul examenului. „Hasdsfree-urile cu fir sunt mai greu de folosit, trebuie să le aşezi pe sub haine“, explică tânăra, care mărturiseşte că are o cască conectată la telefon prin bluetooth.

„Oricum, dacă aş avea probleme cu magnetul de la cască, în niciun caz n-aş merge la spital, unde m-aş întâlni cu profu’ de la examen“, se amuză medicinista.

Zeci de cazuri în sesiune

Aparatele handsfree prezintă un real pericol pentru sănătate, avertizează medicii. Ei spun că magneţii introduşi în ureche pot perfora membrana timpanului şi astfel pun în pericol auzul.

„Studenţii se prezintă la spital şi spun că au ceva în ureche, însă n-ar recunoaşte în ruptul capului că au copiat“, povesteşte medicul ORL-ist Gheorghe Comşa. Specialistul povesteşte că nu şi-a întâlnit studenţii şi în calitate de pacienţi.

„Când începe examenul, le spun studenţilor să-şi închidă telefoanele. După ce le închid, le spun să-şi închidă şi al doilea şi al treilea telefon“, spune Comşa râzând.

Medicul spune că studenţii care apelează la metodele „neortodoxe“ riscă să-şi piardă auzul. „Dispozitivul interacţionează la apropierea de aparate electrice şi produce disconfort la nivelul urechii, chiar şi fisurări ale timpanului“, explică Gheorghe Comşa.

Citiţi mai multe în de astăzi!

stampila constanta
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite