Constanţa: Sicriul cu trupul neînsufleţit al Lilianei Lazia va fi depus la Biblioteca Judeţeană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directorul Bibliotecii Judeţene I.N. Roman din Constanţa a decedat astăzi, la Spitalul Judeţean Constanţa. Liliana Lazia avea o afecţiune a ficatului, fusese programată pentru transplant în străinătate, însă refuzase intervenţia chirurgicală.

Sicriul cu trupul neînsufleţit va fi depus sâmbătă dimineaţă la Biblioteca Judeţeană, acolo unde Liliana Lazia a lucrat în ultimii 30 de ani. „Probabil va sta şi la o casă mortuară, dar şi la bibliotecă. Suntem alături de familie“, a declarat Carmen Vasile, şeful Direcţiei de Cultură din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.

Slujba de înmormântare va avea loc sâmbătă după-amiază, la Catedrala „Sfinţii Petru şi Pavel“ din Constanţa. Liliana Lazia va fi înhumată la Cimitirul Central din Constanţa.

VEZI AICI CE SPUN OAMENII DE CULTURĂ AI CONSTANŢEI DESPRE LILIANA LAZIA

30 de ani la bibliotecă


Liliana Lazia a absolvit în 1973 Liceul Teoretic nr. 4 din Constanţa, iar în 1976 - Institutul Pedagogic de 3 ani din Constanţa, secţia Filologie: limba engleză - limba română. Între 1980-1983 a urmat cursurile Universităţii Bucureşti, Facultatea de Limbi Germanice, secţia Limba Engleză. Între 1980-1990 a făcut cursuri de biblioteconomie la Centrul de Formare, Educaţie Permanentă şi Management în Domeniul Culturii al Ministerului Culturii şi Cultelor.

În 2002 a obţinut titlul de „doctor în filologie“, cu lucrarea „Antroponimie dobrogeană“. A predat până în 1980 la Şcoala generală nr. 1 din Hârşova, iar în 1980 s-a angajat la Biblioteca Judeţeană Constanţa. În 1997 a ocupat postul de director al instituţiei de cultură.

A scris articole, recenzii, interviuri, versuri în publicaţii periodice de specialitate şi culturale. În 1992 a publicat volumul de versuri „Strada mării“, iar în 1999 – „Mătăsuri, ploi, nisipuri“.

Liliana Lazia era căsătorită cu omul de afaceri Lucian Lazia, proprietarul SC Argos SA, şi avea un fiu.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite