Constanţa: Sergiu Băhăian rămâne în arest

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din boxa acuzaţilor, Sergiu Băhăian spune că este învinuit pe nedrept
Din boxa acuzaţilor, Sergiu Băhăian spune că este învinuit pe nedrept

Magistraţii au respins recursul făcut de afacerist mafiot, care a cerut ieri să fie cercetat în stare de libertate. Omul acuzat de instigare la omor deosebit de grav s-a apărat în instanţă spunând că nu este un guru.

Magistraţii de la Curtea de Apel Constanţa au respins ieri recursul lui Sergiu Băhăian la decizia dată vineri de Tribunalul Constanţa, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Decizia Curţii de Apel este definitivă, iar Băhăian rămâne în arest şi este obligat să achite cheltuielile de judecată în valoare de 200 de lei.

Băhăian: „Mass-media mă acuză“

Şedinţa de judecată a început la ora 10.25, iar pe tot parcursul procesului Băhăian şi-a privit apărătorul. Liviu Cristescu a cerut admiterea recursului formulat de clientul său, declarând faptul că singurele probe împotriva lui Băhăian sunt declaraţiile mai multor martori şi ale foştilor săi locotenenţi Valentin Şlepac şi Adrian Grigoraş.

„Sergiu Băhăian nu a semnat nicio filă CEC, nu a negociat nicio tranzacţie. Nu poţi baza acuzarea doar pe declaraţiile unor oameni care ar spune orice pentru a se salva“, a declarat apărătorul. Nu de aceeaşi părere a fost şi Paul Ardelean, procurorul de caz din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Constanţa. „Au fost audiaţi martori, a fost realizată o expertiză grafologică. La dosar există probe şi declaraţii pe baza cărora ne-am fondat acuzarea“, a explicat procurorul.

Sergiu Băhăian a declarat în faţa judecătorilor că este supus unui atac mediatic. „Doar mass-media şi procurorii mă acuză, instanţa nu s-a pronunţat încă“, a declarat Băhăian. „Nu i-am instigat eu, nu am putere de convingere şi nici proprietăţile unui guru. Mi se pare ilar ca acuzarea mea să se bazeze pe diferenţa de intelect dintre mine şi Şlepac“, a reacţionat bărbatul atunci când procurorii l-au acuzat că şi-a manipulat locotenenţii.

Din cei trei judecători de şedinţă, unul dintre ei, magistratul Marius Cristian Epure, a considerat că Băhăian merită judecat în libertate pentru instigare la omor în cazul victimelor Petrică Captalan şi Ionel Ulezu şi pentru iniţierea unui grup infracţional. Preşedintele completului Viorica Lungu şi judecătoarea Eleni Cristina Marcu au decis însă ca Băhăian să rămână în temniţă.

Nu rataţi:

Constanţa: Administrator în comă folosit de clanul Băhăian

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite