Constanța: Protest la Prefectura Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 100 de tulceni au pichetat, în această dimineață, sediul Prefecturii din localitate.

Protestul a vizat Legea 330/2009, pierderea unor drepturi salariale, proiectul legii pensiilor - intenţia de a mări vârsta de pensionare, modul de indexare a pensiilor, valoarea punctului de pensie.

Citiţi şi: Ţăranii din Mera au venit astăzi cu jalba în proţap la Prefectură / Instanţa le-a dat pădurile fără acte

De asemenea, tulcenii sunt nemulțumiți și din cauza creşterii salariilor minime de la 600 de lei la 705 lei lunar, numai pentru sectorul bugetar. Aacţiunea de protest s-a desfăşurat în bune condiţii.

„Reprezentanţii Cartel Alfa au anunţat din timp atât Jandarmeria, cât şi Primăria Tulcea, dar şi Instituţia Prefectului de acest protest. Pichetarea s-a desfăşurat în condiţii normale, îndeplinind toate condiţiile impuse de lege. Este dreptul lor de a protesta, iar noi ne asumăm responsabilităţile ce ne revin”, a declarat prefectul judeţului Tulcea, Vasile Gudu. 

„Noi ne-am exprimat de mai bine de o lună de zile intenţia de a picheta sediul Prefecturii. Cartel Alfa protestează pentru deciziile luate de actualul Guvern, dar şi pentru intenţiile pe care le are Executivul în ceea ce priveşte Legea Pensiilor. De asemenea, protestăm şi pentru felul în care s-a decis stabilirea a două salarii minime pe economie, unul pentru sistemul privat şi unul pentru sistemul bugetar”, a precizat Petruş Solmencu, liderul filialei tulcene a Cartel Alfa.    

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite