Constanța: Profesori cu 11 ani vechime au primit nota 3 la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele concursului de titularizare au scos la iveală pregătirea slabă a cadrelor didactice, în special a celor din mediul rural. Astfel, profesori cu peste 10 ani vechime de abia au reușit o notă de trecere. Inspectoratul dă vină pe rutina profesorilor și  pe faptul că aceștia au privit examenul cu superficialitate.

Constanţa: Cadrele didactice, nemulţumite de nota la titularizare

UPDATE/ Constanţa: S-au afişat rezultatele la titularizare/ Află aici rezultatele!

La nivelul județului Constanța, s-au obținut două note de 1, pentru posturi la matematică și educație fizică. Note mici s-au obținut și la kinoterapie – 1,4, limba engleză – 1,55, franceză – 1,9, religie ortodoxă – 2,1.

Un profesor cu 11 ani vechime pe post de suplinitor la o școală din Constanța a obținut pentru un loc la catedra de matematică nota 3,8. Un alt profesor, de această dată din Cogealac, cu o experiență de 33 de ani vechime pe post de suplinitor la educație tehnologică a obținut la examen doar 5,05. Având aceeași vechime post de suplinitor însă la limba română la Târgușor un cadru didactic a obținut la examen nota 3,65. Iar exemplele pot continua cu profesori cu peste 5 ani vechime din Techirghiol, Mihail Kogălniceanu care au obținut note sub 5.

„Profesorii au intrat în rutină, s-au bazat pe vechimea lor și nu au mai aprofundat materia“, explică rezultatele slabe inspectorul școlar general Elena Buhaev.

Peste 200 de profesori s-au retras din examen

După doar o oră de la primirea subiectelor, 242 de candidați au ieșit din sala de examen. „Am candidat pentru un post de titular la fizică. Subiectele mi s-au părut foarte grele. Prefer să mai stau încă un an și să mă pregătesc mai bine“, a declarat Vasilica Ion, profesor din Constanța.

Un sfert dintre candidați merg la ședința publică

„Notele obținute la examenul din acest an sunt mai mari decât cele de anul trecut“, spune inspectorul școlar general Elena Buhaev.
Însă, din 1.168 de cadre didacitice care au susținut examenul doar 429 au primit note peste 7 și intră în ședință publică pentru repartizarea pe posturile didactice vacante titularizabile.

Candidații care au primit note între 5 și 6,99 pot opta pentru un post de suplinitor.

Peste 200 de contestații

Astăzi, la centrele de examen sunt rezolvate cele 219 contestații depuse de candidații la examen. Cele mai multe sunt lucrări la educatoare – 33, psihologie specială – 24, matematică – 24, limba engleză – 23. Mâine sunt afișate rezultatele finale.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite