Constanţa: Pista de biciclete și aleea pietonală din Vama Veche, transformate în parcare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Turiștii își țin mașinile pe cele două drumuri ce leagă 2 Mai de Bulgaria. Proiectele edilitare au costat 450.000 de euro și erau destinate recreerii turiștilor.

Aleea pietonală şi pista de biciclete sunt două drumuri paralele, construite pe o distanţă de 5,6 kilometri, din satul 2 Mai, trecând prin zona adiacentă plajei din Vama Veche şi ajungând până în punctul de frontieră cu Bulgaria.

Proiectele de 450.000 de euro au fost realizate de Primăria Limanu cu bani europeni nerambursabili.

Dar în loc să fie spaţii destinate recreerii turiştilor, cele două drumuri au fost transformate de şoferi în parcări. Fie că opresc la o terasă, fie că au orice altă treabă în zonă, conducătorii auto nu se sfiesc să îşi lase maşinile pe piste.

Şmecheri de litoral

Pe cele două piste paralele cu marea nu te poţi plimba în linişte nici pe jos, nici pe bicicletă, întrucât şoferii te claxoenază să te dai la o parte. Ar putea să se deplaseze pe drum negru, pe lângă alei, însă preferă să încalece pistele betonate, spre disperarea turiştilor.

Un BMW seria 5 cu numere de Bulgaria (TX 2674XA) a fost ocolit tot weekend-ul de turişti, întrucât a stat parcat pe aleea pietonală. La nici cinci metri mai în faţă, un jeep ocupa o porţiune din pista de biciclişti.

Alt șofer, cu un Land Rover tot cu numere de Bulgaria (TX 7078HX), ține să demonstreze că aleea și pista servesc şi pentru întoarcerea autovehiculelor.

Cu maşina pe plajă

O Skoda Fabia (TM 28 CAP) cu șofer începător se încăpăţânează să meargă numai pe aleea pietonală. Are nesimţirea să te claxoneze pentru că nu vrei să te dai din calea lui şi dacă îi explici că este alee pietonală, nu stradă - te înjură.

I-am bătut în geam după ce m-am ferit să nu mă calce. Ar trebui să primească amendă de zeci de milioane, ca să-i treacă pofta de înjurat turişti“, este revoltat Mihai (27 de ani), turist din Huşi.

Palpitant este când se întâlnesc două maşini ce vin din sens opus. Nici unul din șoferi nu vrea să se dea la o parte, îşi fac flash-uri şi până la urmă găsesc o soluție: parchează pe plajă.

Citește și

O vară în Vamă

În Vama Veche s-a făcut foc de tabără cu mobilier din baruri

Vamaiot 2010 - beat şi fericit

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite