Constanţa: Peste 3.000 de tineri s-au înscris la facultate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai mulţi candidaţi care s-au înscris până acum sunt la Facultatea de Ştiinţe Economice (600 de persoane), iar cei mai puţini la specializările Moaşe (o singură persoană) şi la Fizică (2 persoane).

Cei mai mulţi absolvenţi de liceu au ales să-şi continue studiile la Universitatea Ovidius din Constanţa. De luni, 12 iulie şi până astăzi au fost înscrişi 2.920 de tineri la forma de învăţământ fără taxă şi 90 la ID şi IFR.

Înscrierile continuă până pe data de 20 iulie pentru specializările la care se susţine minim o probă de concurs. În cazul celor care îşi vor depune dosarele fără a susţine examen de admitere, înscrierile se fac până la data de 27 iulie.

Cei mai puţini candidaţi s-au înscris la Moaşe - un singur dosar, Fizică - 2, Chimie - 3, Ştiinţe inginereşti - 7, Inginerie industrială - 9. La cele trei specializări ale Facultăţi de Arte- Muzică, Teatru, Arte plastice şi decorative s-au înscris doar 25 de candidaţi.

Peste 600 de dosare la Ştiinţe Economice

La polul opus, se situează Facultatea de Ştiinţe Economice, cu peste 600 de dosare înregistrate,  Facultatea de Litere - 182 dosare, Medicina Generală - 176 de dosare.

Patru candidați pe un loc la Facultatea de Marină Militară; vezi ofertele universităților constănțene

„Sunt sigur că vor fi ocupate toate locurile. Este adevărat că tinerii din ziua de azi nu mai sunt interesaţi de anumite specializări, dar sunt convins că nu ne va rămâne niciun loc după terminarea perioadei de înscrieri“, a declarat rectorul Universităţii Ovidius, Victor Ciupină.

În total, la Ovidius sunt valabile 9.944 de locuri, din care 3.250 sunt la forma de învăţământ fără taxă, iar 6.694 de locuri la cu taxă.

Taxele pentru anul 2010-2011 se situează între 2.000 (Facultatea de Matematică şi Informatică) şi 5.500 de lei (Facultatea de Medicină Generală şi Facultatea de Medicină Dentară).

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite