Patru candidați pe un loc la Facultatea de Marină Militară; vezi ofertele universităților constănțene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru admiterea 2010 la Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța, la Facultatea de Marină Militară s-au înscris 178 de candidați pe 39 de locuri; mâine este ultima zi de înscriere. Totodată, de astăzi se primesc dosarele și pentru admiterea la Universitatea Ovidius Constanța.

Mâine este ultima zi de înscriere la Facultatea de Marină Militară din cadrul Academiei, în perioada 15 – 17 iulie sunt programate probele de admitere. „Concurența este mai mare decât anii trecuți, absolvenții de liceu considerând că domeniul marinei militare le oferă un loc de muncă sigur“, a declarat cpt. Lucian Neacşu.

Vezi oferta de la Facultatea de Marină Civilă

În ceea ce privește înscrierile pentru Facultatea de Marină Civilă, acestea încep pe 14 iulie. Se va organiza concurs de dosare, criteriul de admitere find nota obținută la examenul de bacalaureat.

Carieră sigură ca lup de mare

Înscrieri la Universitatea Maritimă până sâmbătă

La Universitatea Maritimă Constanța (UMC), înscrierile se termină pe 17 iulie, la cele două facultăți Navigație și Transport Naval și Electromecanică Navală. Taxa de înscriere este de 200 de lei, iar cea de înmatriculare – 50 de lei.

„Pentru anul universitar 2010 – 211, sunt scoase la concurs 128 de locuri fără taxă, prin bugetul de stat, la care se adaugă 32 de locuri sponsorizate de universitate“, a declarat rectorul UMC, Cornel Panait.

Potrivit acestuia, cea mai mare concurență se va înregistra, ca și anii trecuți, la Facultatea de navigație.  La admiterea din 2009, la specializarea Navigaţie şi Transport Maritim şi Fluvial, cursuri zi fără taxă, au fost şapte concurenţi pe un loc.

Vezi aici oferta de la UMC

De astăzi, înscrieri la Ovidius

Universitatea Ovidius a început astăzi înscrierile, iar taxa variază între 50 de lei (Facultatea de Istorie, Facultatea de Științe ale Naturii, Facultatea de Construcții) și 170 de lei (Facultatea de Medicină). Totodată, taxa de înmatriculare este, în medie, de 100 de lei, cea mai mare – 110 de lei fiind la Facultatea de Medicină.

Candidații se pot înscrie până pe data de 27 iulie pentru specializările la care se organizează concurs de dosare. Pentru admiterea 2010, sunt 1.380 de locuri la forma de învăţământ fără taxă și 4.722 de locuri la cu taxă.

Vezi oferta de la Ovidius

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite