Constanţa: Parc auto de „furăciuni“ în sera de droguri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii îi caută pe proprietarii a 23 de utilaje şi maşini descoperite în ferma de la Lumina. Majoritatea maşinilor descoperite în curtea fermei lui Dimu Polifroni erau avariate şi dezmembrate pentru piese şi aveau numere de înmatriculare false.

Anchetatorii nu au terminat încă cercetările la „centrul de afaceri“ situat într-o fermă dintre Lumina şi Năvodari. Proprietatea este deţinută de Dimu Polifroni, deja arestat în acest caz. Se acţiona pe mai multe căi: se fura ţiţei în stil industrial din conducta „Conpet“, se cultiva marijuana la lumina ultravioletelor şi se amenajase un pac auto, a cărui destinaţie nu a fost încă stabilită în totalitate.

Citeşte şi:

Şase persoane, dintre care doi prahoveni, reţinute în cazul laboratorului de preparare a drogurilor din ferma de lângă Năvodari

În curte erau parcate 23 maşini şi utilaje. Patru dintre acestea erau în stare funcţională şi erau furate de peste graniţă. Este vorba despre un Audi A6 şi un BMW 318 ambele furate din Spania în luna mai, un Rover 25 furat din Italia şi dat în urmărire internaţională din 2009 şi un Volkswagen Passat furat în luna mai din Bucureşti. 

Parc auto de rable

Cu privire la restul de maşini şi utilaje, poliţiştii sunt încă în cercetări. Oamenii legii au mai găsit un BMW 630, două Volkswagen Golf, două BMW seria 7, două Mercedesuri clasa E, o Dacie,  un Nissan, un Fiat, un BMW X5, două Volkswagen Passat, un Ford Transit, un Daewoo Nubira şi un Opel.
Infracţiuni auto

Majoritatea autoturismelor erau avariate sau parţial dezmembrate, iar o parte dintre acestea aveau seria de saşiu modificată şi numere de înmatriculare false.

Anchetatorii sunt de părere că maşinile erau folosite în mai multe scopuri: pe de o parte pentru a furniza plăcuţe de înmatriculare pentru maşini furate, pentru piese de schimb sau fuseseră implicate în comiterea de infracţiuni, iar parcul auto al lui Polifroni era tocmai locul potrivit pentru a le ascunde. Poliţiştii au ajuns la această concluzie bazându-se pe faptul că nici unul dintre autoturisme nu este reclamat ca fiind furat.

Citiţi mai multe în  !

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite