Şase persoane, dintre care doi prahoveni, reţinute în cazul laboratorului de preparare a drogurilor din ferma de lângă Năvodari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Descoperire şoc într-o clădire dezafectată dintre localităţile constănţene Lumina şi Năvodari. O plantaţie cu câteva sute de cuiburi de marijuana a fost descoperită azi-dimineaţă de poliţiştii care au organizat un flagrant pentru prinderea hoţilor de benzină.

Update, ora 12.00: Suspecţii reţinuţi atât în cazul furturilor de produs petrolier cât şi în cazul halei cu marijuana sunt Dimu Polifronie, Marius Safir, Tudor Staicu, Florin Pârvu, Nicuşor Lupuşoru şi Iordan Maior Georgian. Toţi urmează să fie conduşi la Parchet pentru audieri şi apoi la instanţă cu propunerea de arestare preventivă. „Pentru furt de produse petroliere riscă până la 18 ani de închisoare iar pentru asociere în grup organizat în vederea comiterii de infracţiuni până la 15 ani de închisoare“, a declarat inspectorul şef al IPJ Constanţa, George Popa.

Update, ora 11.30: „Este ceva spectaculos. Imaginaţi-vă că cineva a investit mulţi bani acolo. Au amenajat o hală cu ghivece care beneficiau de o instalaţie de climatizare, de încălzire, cu ultraviolete. S-au găsit substanţe care stimulau creşterea plantelor. Cazul a fost predat celor de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, noi vom cercetat doar furtul de produse petroliere“, a declarat inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie a Judeţului Constanţa, comisar şef George Popa.

Update 8.50: Şase persoane au fost reţinute azi noapte în cadrul anchetei privind ferma unde se fura ţiţei şi unde se amenajase şi un laborator de preparare a rezinei de canabis. Printre cei reţinuţi se numără Dimu Polifronie, proprietarul fermei şi Marius Safir, mâna sa dreaptă. Poliţiştii continuă cercetarea la faţa locului în fermă.

Anchetatorii au spus că în interior au fost găsite două încăperi, ce funcţionau ca nişte veritabile staţii peco, construite deasupra conductei Conpet, şi care alimentau cisternele cu produs petrolier. Adevărata supriză abia urma: în curte benzinarii amenajaseră o plantaţie de marijuana. Anchetatorii au numărat peste 900 de „cuiburi“ de marijuana cultivate şi un laborator pregătit pentru a prepara rezina de canabis.

Surse din rândul anchetatorilor spun că, pe lângă echipamentele artizanale prin care se furau ţiţei, în fosta fermă era amenajat şi cel mai mare laborator de preparare a drogurilor de pe teritoriul României. În interiorul clădirilor au fost descoperite cele câteva sute de cuiburi de marijuana, precum şi instalaţiile şi echipamentele necesare preparării drogurilor.

Se pare că întregul complex de clădiri îi aparţine lui Dimu Polifronie, intrat anterior în vizorul poliţiştilor şi bănuit că ar fi implicat în furturi de produse petroliere. Informaţia nu a fost confirmată oficial de autorităţi, care spun că ancheta este în plină desfăşurare.

La această oră, anchetatorii sunt încă la faţa locului, unde inventariază echipamentele descoperite în urma percheziţiilor şi cântăresc întreaga cantitatea de cannabis. Laboratorul a fost descoperit în urma informaţilor furnizate de poliţiştii din cadrul Serviciului de Informații și Protecție Internă Constanţa.

Şase persoane au fost reţinute în urma unui flagrant organizat în această dimineaţă. Oamenii legii au intervenit în momentul în care „benzinarii“ alimentau cu produs petrolier o cisternă de 36 de tone. Instalația artizanală era montată pe magistrala Conpet, iar poliţiştii au decopertat conducta şi au sigilat instalaţia artizanală.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite