Constanţa: Meniu cu legume şi fructe şi minipiscine pentru animalele de la Zoo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este atât de cald încât animalele preferă să iasă din adăposturi doar dimineaţa şi seara sau atunci când sunt momite cu preparate alimentare care să le răcorească.

Cei mai fericiţi sunt delfinii chinezeşti, care zburdă în apă la 19 grade Celsius. Ei sunt răsfăţaţi cu 6-8 kilograme de peşte şi calamar pe zi.


Cum zilele acestea temperaturile în aer au ajuns şi la 36 de grade Celsius, conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii le asigură condiţii speciale de trai animaleleor din microrezervaţie: cuştile şi adăposturile sunt acoperite cu stuf , iar apa, atât pentru animale cât şi pentru păsări, este împrospătată periodic.

Răsfăţ la 19 grade Celsius

Cei mai fericiţi sunt cei trei delfini-vedetă ai complexului: bazinul este acoperit cu o copertină, pentru ca Pei Pei, Ni-ni şi Chen Chen să nu fie afectaţi de soare. În plus, în bazin, mamiferele beneficiază de o temperatură constantă de 19-20 de grade Celsius, mulţumită unui sistem geotermal de răcire şi încălzire al apei achiziţionat de conducerea complexului. „Menţinem temperatura cu greu pentru că la amiază, la nivelul apei, se poate ajunge şi la 34 grade Celsius“, a spus Angelica Curlisca, muzeograf şef secţie al complexului. Temperatura în bazin este oricum monitorizată periodic.


Ca să se menţină în formă, mamiferele consumă câte 6-8 kilograme de peşte şi calamar pe zi.

Fructe şi legume proaspete

Cele mai expuse la temperaturile ridicate sunt păsările şi animalele din microrezervaţie: cerbi, mufloni, căprioare, ponei, dihori. „Stau chiar în soare, în ţarcuri şi padocuri, la 40 de grade Celsius“, a explicat Georgeta Stan, muzeograf.

Este atât de cald încât animalele preferă să iasă din adăposturi doar dimineaţa şi seara sau atunci când sunt momite cu mâncare. „Le oferim mai multe legume şi fructe, în special morcovi şi mere, dar nu prea vor să mănânce. Suferă de căldură“, a explicat muzeograful.

Delfinariul din Constanţa şi-a făcut sistem all-inclusive!

Poneii şi-au găsit sălaş la umbră, iar adăposturile sunt acoperite cu stuf, tăiat din lacul din apropiere, pentru a înconjura cuştile şi adăposturile.

image
image
image

Citeşte în despre piscina cerbilor!

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite