Elevii de la liceul cu cele mai slabe rezultate la Bac în municipiul Constanţa au venit relaxaţi să afle notele finale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După lungi așteptări,  elevii care au contestat rezultatele examenului de Bacalaureat au obținut astăzi rezultatele contestațiilor. Din cauza unor defecțiuni la imprimantă, elevii Colegiului Tehnic de Marină Alexandru Ioan Cuza, unde a fost înregistrat cel mai mic procent de promovabilitate din municipiul Constanţa (2,6%), au stat mai bine de o oră după rezultatele finale ale examenului.

Defecțiunile au fost însă, în scurt timp remediate, așa că elevii au aflat într-un final dacă au promovat sau nu. Asta după ce elevii din alte centre de evaluare aflaseră deja rezultatele finale.

Rezultatul contestațiilor a adus zâmbete de bucurie pe chipul celor ce au fost declarați admiși, iar cei care au fost respinși s-au consolat cu gândul că urmează să susțină un nou examenul de Bacalaureat. Mulți dintre elevi spun că au fost nedreptățiți și că meritau note mai bune. „Am fost respins, mă așteptam să se întâmple asta. Examenul a fost greu, mai riguros ca în alți ani“, a declarat Florin Negoiescu, absolvent al Colegiului Tehnic de Marină Alexandru Ioan Cuza.

După prima evaluare, Florin a obținut nota 6 la Limba și literatura română, 4,40 la Biologie și doar nota 1,50 la Matematică. Notele lui au rămas aceleași, chiar și după afișarea contestațiilor.

VEZI AICI REZULTATE FINALE!

Spre deosebire de el, alți elevi au avut mult mai mult noroc și au scăpat de reexaminarea din toamnă. Un astfel de exemplu este și elevul Dănuț Gore, a cărui notă finală s-a mărit cu un punct în urma contestațiilor. „Este o dovadă în plus că membrii comisiei nu au evaluat în mod corect lucrările elevilor, la prima corectură. Ca drept dovadă, nota elevului s-a mărit cu un punct în urma contestațiilor“, a declarat mama elevului, care venise să afle rezultatul. Înainte de contestații elevul obținuse nota 5,20 la Limba și Literatura Română, nota 5,80 la Matematică și 5.30 la Chimie. Ulterior, după contestații, elevul a obținut 6,60 la Limba și literatura română, 6,65 la Matematică și 5,90 la Chimie.

În total, în judeţul Constanţa au fost depuse 2.912 contestaţii. Dacă iniţial procentul de promovabilitate era de 57,6%, după afişarea rezultatelor finale acesta a ajuns la 58%.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite