Constanţa: Ea este eleva de "nota 20" la Evaluarea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar 13 elevi din judeţul Constanţa au obţinut  media 10 la Evaluarea Naţională. Anamaria Balagiu, de la Colegiul Național Pedagogic Constantin Brătescu, se poate lăuda cu o astfel de performanță.

CITEŞTE ŞI: Colege de bancă, eleve de nota 10 la evaluarea naţională

În şcoala generală, eleva a avut rezultate deosebite, participând în fiecare an la olimpiadele județene de matematică sau la competiţii de fizică.

I s-au părut dificile testările, fără însă ca acest lucru s-o împiedice să ia nota maximă: „Probele au fost grele, dar nu imposibile. Am avut destul de puțin timp, doar două ore, pentru a parcurge toate subiectele și a le trata riguros“.

Planurile sale includ, acum, înscrierea la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, profilul Ştiințele Naturii, bilingv-engleză. „Am ales Colegiul Mircea cel Bătrân  deoarece acolo se intră cu medii mai mari. Cu cât e mai greu, cu atât provocarea e mai mare“, ne mărturisește ea.

În afara premiilor obţinute la olimpiade şi concursuri, Anamaria Balagiu a primit diploma „Ion Bănescu“ din partea Colegiului Naţional Pedagogic Constantin Brătescu, la sfârşitul anului şcolar. Două astfel de distincţii sunt acordate în fiecare an elevilor care au obţinut rezultate deosebite la profilurile Uman şi Real. „E o elevă foarte bună. S-a manifestat şi în activităţi extra-şcolare, cum ar fi proiectul de schimb de experienţă din 2009 cu elevii din Salamanca“, a spus prof. Anamaria Ciobotaru, directoarea Colegiului Constantin Brătescu.

Eleva a absolvit şcoala generală cu media 9.99. Singura notă care i-a stricat media generală a fost un 9 la desen.


1,90, cea mai mică notă


La acelaşi nivel cu Anamaria se mai află încă 12 elevi din judeţul Constanţa, care au obţinut 10 la ambele testări, aşa cum a confirmat prof. Petre Purcărea, secretarul Comisiei Judeţene pentru Evaluarea Naţională.

Citiţi mai multe despre rezultatele Evaluării Naţionale şi performanţele elevilor constănţeni în de astăzi!!

Ştampilă Constanţa
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite