Alba: Colege de bancă, eleve de nota 10 la Evaluarea Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două eleve au obţinut singurele medii de 10  din Alba la evaluarea naţională.
Cele două eleve au obţinut singurele medii de 10 din Alba la evaluarea naţională.

Andreea Luca şi Andrada Petruse sunt singurele candidate din Alba care au obţinut nota maximă la examen. Fetele au studiat la Şcoala generală cu clasele I-VIII din Stremţ şi s-au înscris la două licee din Alba Iulia. Vor să studieze economia şi ştiinţele naturii.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV Rezultatele finale la Evaluarea Naţională în Alba. Peste o mie de elevi au luat note sub 5 la matematică

Din cei peste 3.600 de absolvenţi de clasa a VIII-a care au susţinut evaluarea naţională la nivelul judeţului Alba, doar doi elevi au reuşi performanţa de a obţine media 10.00.

Andreea Luca şi Andrada Petruse de la Şcoala generală cu clasele I-VIII din Stremţ au obţinut nota maximă atât la proba de limba şi literatura română, cât şi la matematică. Reuşita este cu atât mai îmbucurătoare cu cât provin dintr-o şcoală situată în mediul rural, întrecând astfel prin rezultate elevi de la cele mai bine cotate şcoli din Alba Iulia.

„Rezultatele obţinute de cele două eleve sunt o bucurie pentru noi, o carte deschisă pentru şcoală şi o recunoaştere a muncii colegilor mei profesori. Elevele au dat dovadă că s-au pregătit temeinic, între ele a existat încă din clasa întâi o concurenţă permanentă, însă una constructivă care le-a adus succes. Cu siguranţă vor obţine rezultate la fel de bune şi pe parcursul anilor de liceu“, a spus Paula Peţelcan, directorul instituţiei de învăţământ din Stremţ, unde în acest an şcolar au absolvit 40 de elevi.

Colege de bancă

Premiante încă din clasa I, în cei patru ani de generală, Andreea Luca şi Andrada Petruse au avut o singură medie de 9. Materia care le-a dat bătaie de cap a fost matematica.

„Pe lângă faptul că suntem cele mai bune prietene, am stat în aceeaşi bancă şi mereu am fost în competiţie la învăţătură. Singura medie de 9 am avut-o în clasa a VI-a, la matematică“, a precizat Andreea. 

Două medii de 10 au fost obţinute la evaluarea naţională din Alba

Click pe poză pentru galeria foto

Elevele spun că subiectele au fost accesibile. „A fost o pregătire continua, am învăţat sistematic în toţi anii de şcoală. În plus am luat meditaţii şi am rezolvat sute de exerciţii din culegeri şi variante de examen“, a mai spus Andreea Luca. Adolescenta cu performaţe la olimpiada de matematică, s-a înscris la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian“ din Alba Iulia şi doreşte să devină un bun contabil.

Andrada Petruse spune că a fost copleşită de emoţii înaintea examenelor. „Mi-a fost teamă că vor fi subiecte grele, iar din cauza emoţiilor am plâns înainte de examenul la română. Am reuşit să mă concentrez şi să scriu tot ceea ce ştiam. Nu mă aşteptam la media finală maximă, chiar dacă la matematică, după examen, mi-am calculat punctajul pe baza baremului şi am ştiut că am făcut totul perfect“, a spus eleva.

Având media de admitere 9.99 are toate şansele să ajungă la clasa de ştiinţe ale naturii din cadrul Colegiului naţional „Horea, Cloşca şi Crişan“ din Alba Iulia, prima opţiune pe fişa de înscriere.  Încă din clasa a V-a s-a decis ce meserie vrea să urmeze. „Am în familie şapte medici şi vreau să duc tradiţia mai departe. După liceu vreau să urmez Medicina la Cluj-Napoca“, a precizat Andrada.

La nivelul judeţului la evaluarea naţională s-au obţinut la română 440 de note sub 5. La matematică situaţia este catastrofală, din cei 3.686  de candidaţi prezenţi la examen, 1.157 nu au luat notă peste 5.

Au fost notaţi cu 10 un număr de 50 de elevi la română şi 27 la matematică. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite