Constanţa: Drajeul de îngheţată detronează cornetul pe litoral

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe aleea care coboară pe Plaja Belona din Eforie Nord, buluceală mare la o gheretă. Turiştii erau curioşi să încerce un nou tip de îngheţată care şi-a făcut apariţia pe litoral: ice’n’go.

Vânzătoarea spune că turiştii au fost tare curioşi să o încerce, cu atât mai mult cu cât şi gustul, dar şi forma, diferă de îngheţata clasică.

„Îngheţata este în formă de granule şi, cu excepţia aromei de lemon-lime, celelalte sortimente nu conţin deloc apă. Sunt făcute numai din lapte“, mai spune vânzătoarea.

Curioşii au la dispoziţie o mare varietate de arome: lemon lime (biluţe alb-verzi), banana split (drajeuri alb-roz-violet), vanilie (drajeuri alb), ciocolată (drajeuri maro), pepene galben (drajeuri verzi), căpşune (drajeuri roz), gumă de mestecat (drajeuri mov), vată de zahăr (drajeuri roz - mov).

Preferata copiilor este guma de mestecat, fiind şi mai răcoritoare şi având un gust pe placul celor mici. „Nu am mai văzut până acum. Este foarte bună. Iau mereu de când am venit la plajă“, a declarat Andana Simionescu, din Deva.

Constanţa: Carto Full - Un nou fel de mâncare pe litoral

Sortimente variate

La fel de încântat de noul fel de îngheţată este şi Tudor Tarcu (11 ani), tot din Deva, care gusta cu mare plăcere dintr-o răcoroasă îngheţată din drajeuri cu aroma de lemon-lime. „Nu am mai mâncat până acum. Am încercat aproape toate sortimentele“, spune Tudor.

Un pahar de 60 de grame costă 5 lei, o şapcă de baseball costă 6,5 lei, iar un termos cu 240 de grame de îngheţată, care poate fi luat pe plajă, costă 19,5 lei.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite