Constanţa: Copil de aproape 6 kilograme la Maternitate UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În greutate de 5,8 kilograme, Anatoli s-a născut marţi la Maternitate, uimindu-i până şi pe medici. „Sunt cea mai fericită mămică din lume“, a declarat proaspăta mămică.

Greutatea neobișnuită nou-născutului a făcut ca operaţia de cezariană să fie extrem de dificilă. Din fericire, totul s-a terminat cu succes și atât mama, Silvia Pandele (22 de ani) din Ghindăreşti, cât şi voinicul ei se simt bine.

Micuţul s-a născut marţi, 13 iulie. Mama a recunoscut că nu i-a fost deloc uşor să-l aducă pe lume, dar acum nu se mai poate dezlipi de el. „Am avut o sarcină foarte dificilă. M-am simţit rău cele nouă luni, dar nu regret nicio secundă. Sunt cea mai fericită mămică din lume", a declarat cu lacrimi în ochi Silvia Pandele (23 de ani ) din Ghindăreşti.

Silvia a ştiut de la bun început că va naşte un copil mai mare. La un moment dat, a crezut chiar că va naşte gemeni sau tripleţi, atât de mult se îngrăşase. „Am luat 36 de kilograme în greutate", a precizat ea.

Femeia spune că i-au plăcut dintotdeauna copiii, dar a decis să rămână însărcinată abia la un an după căsătorie. Acum singurul lucru pe care-l vrea este ca Anatoli să-i semene soţului ei Paul, brunet, înalt şi puternic. Deşi a stat în cumpănă în privinţa numelui pe care să i-l pună juniorului, până la urmă a ales unul dintre cele 26 de nume pe care i le sugerase preotul satului: Anatoli.

Intervenţie dificilă

Medicul care s-a ocupat de acest caz, dr. Victorial Păştilă spune că naşterea a avut loc prin cezariană. Atât mama, cât şi nou-născutul sunt acum internaţi în Secţia de Maternitate a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. „Am optat pentru cezariană pentru că pruncul cântărea prea mult", a declarat cadrul medical.

El a mai spus că micuţul s-a născut după o intervenţie grea. „Nu eram pregătiţi pentru o sarcină atât de mare. La un moment dat, toţi paramentrii ecografici mi-au sărit din schemă. Nu i-am putut aprecia de la început greutatea exactă. Singurul lucru care ne-a indicat că avem de-a face cu un nou-născut atât de mare au fost dimensiunile craniului, care erau peste valorile obişnuite şi circumferinţa peretelui abdominal, de asemenea cu mult peste cele ale unui copil normal", a precizat dr. Păştilă.

Ultima naştere a unui copil gigant la Maternitatea constănţeană a fost înregistrată în urmă cu doi ani.

Citiţi şi:

Iaşi: Gravidele internate în maternitate sunt lăsate pradă hoţilor

Tatăl în concediu pentru creşterea copilului, „o ciudăţenie care câştigă teren”

Taxate cu 100 de lei în maternitate ca să poată naşte

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite