Constanţa: Cazul „Avortonul“ este închis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cadrele medicale au fost declarate nevinovate
Cadrele medicale au fost declarate nevinovate

Conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a stabilit că medicul Snejana Sîmboteanu şi asistenta Feizula Nurten din cadrul Unităţii de Primire a Urgenţelor implicaţi în cazul „Avortonul“ nu sunt vinovaţi cu nimic.

Constanţa: PREMIERA VIDEO Infirmiera care a pus în pungă avortonul de la camera 304: „Am conştiinţa împăcată!“


În urmă cu aproximativ o lună, o tânără în vârstă de 33 de ani din Constanţa a avortat un fetus de patru luni şi jumătate pe patul de spital fără asistenţă medicală, deşi colegele de salon alertaseră camera de gardă.

Avortonul a fost băgat de infirmieră  într-o pungă, care a fost lăsată în salon. Femeia a acuzat la acea dată şi personalul medical din Urgenţă pe motiv că i-ar fi ce-rut bani pentru a fi internată.

„Marţi mi s-a rupt apa şi am venit imediat la spital la Urgenţă. Asistenta m-a întrebat «Eşti pregătită?». Mi s-a zis că dacă nu sunt «pregătită», să plec acasă. Eu am întrebat pe ici pe colo şi am înţeles că trebuie să am cam şapte milioane de lei. Nu aveam niciun ban la mine, aşa că am plecat acasă“, a declarat ea.

Ancheta Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa a stabilit ca medicul şef şi asistenta şefă  de pe secţia Ginecologie să fie sancţionaţi cu avertisment scris, iar asistenta şi infirmiera care erau pe tură în acea seară au fost sancţionate cu reţinerea a 10% din salariu, timp de trei luni.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite