Constanţa: PREMIERA VIDEO Infirmiera care a pus în pungă avortonul de la camera 304: „Am conştiinţa împăcată!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: PREMIERA VIDEO Infirmiera care a pus în pungă avortonul de la camera 304: „Am conştiinţa împăcată!“
Constanţa: PREMIERA VIDEO Infirmiera care a pus în pungă avortonul de la camera 304: „Am conştiinţa împăcată!“

Adevărul de Seară Constanța vă prezintă în exclusivitate imagini cu angajata Spitalului Judeţean Constanţa, implicată în cazul avortului de la camera 304! Anicuța Lazăr se apără şi spune că este nevinovată, deşi conducerea unităţii medicale a sancţionat-o cu 10% din salariu.

Mai citește şi:

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/Constanta/infirmiera avort spital-0.flv width=300 height=200 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Marţi seara, Elena Pavel (33 de ani) însărcinată în luna a patra, a avortat pe patul din salonul Secţiei Ginecologie a Spitalului Judeţean Constanţa. Colegele de salon au cerut ajutor în zadar cadrelor medicale care erau de gardă. Avortonul a fost pus într-o pungă şi lăsat pe podea sub privirile celorlalţi pacienţi. Reprezentanţii unităţii medicale neagă o parte din acuzaţii, însă recunosc faptul că „este o problemă administrativă“.

„Sunt nevinovată!“

„Eu sunt cu conştiinţa împăcată pentru că am făcut tot ce se putea face. Eram pe sectorul celălalt, schimbam o lenjerie la o pacientă. M-a chemat asistenta şi m-am prezentat în salon imediat. Mi-am pus mănuşile, am luat avortonul, l-am pus în pungă şi am dus pacienta la chiuretaj. I s-a schimbat lenjeria de la A la Z. Sunt nevinovată“, spune Anicuţa Lazăr, infirmiera care a pus fătul în pungă. La fel ca şi asistenta, ea a fost sancţionată cu 10% din salariu pentru o perioadă de trei luni.

Elena Pavel avea probleme cu sarcina şi, deşi s-a prezentat miercurea trecută de urgenţă la spital, nu a fost internată. Ea a fost consultată de medicul Snejana Sîmboteanu, iar asistenta Feizula Nurten i-a spus că are nevoie de bani pentru internare. „Mi s-a spus că dacă urc pe secţie trebuie să fiu pregătită cu cel puţin şapte milioane de lei vechi“, a declarat Elena Pavel.

Pentru că nu avea bani, ea a revenit sâmbătă şi a fost internată în camera 304 a Secţiei Ginecologie, unde de gardă era medicul Stelian Bafani. Pe saloane în Secţia de Ginecologie erau asistenta Ligia Florică şi infirmiera Anicuţa Lazăr. „În acea seară, la internări erau asistenta Ţuca Roşu şi infirmiera Viorica Olteanu“, a declarat directorul spitalului, Dan Căpăţână.

„Laşi copilul unde e şi opreşti hemoragia!“

Victorian Păştilă este medicul care, a treia zi după avort, i-a spus Elenei Pavel că poate pleca acasă. „Asta e conduita terapeutică, iar dintre două rele, o alegi pe cea mai puţin rea. Laşi copilul acolo unde este şi opreşti hemoragia, pentru că la o femeie cu membranele rupte de şapte zile, oricând se poate întâmpla o catastrofă“, a declarat medicul ginecolog.

ATENȚIE! IMAGINI ȘOCANTE
CLICK AICI PENTRU GALERIE FOTO

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite