Constanţa: Noi rezultate în cazul catastrofei aviatice de la Tuzla

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avionul în care au pierit 12 militari a decolat de pe o pistă de rezervă din cauza schimbării condiţiilor meteo, susţine procurorul militar care a anchetat accidentul aviatic.

Suprasolicitarea aeronavei de tip AN 2 şi ruperea levierului de comandă au fost cauzele catastrofeia aviatice din 5 iulie, în care şi-au pierdut viaţa 12 militari şi alţi doi au fost grav răniţi.

Strada pe care a copilărit Slt. Cosmin Furtună, decedat în accidentul de la Tuzla, îi va purta numele


„Decolara aeronavei de pe pista de rezervă a aerodromului Tuzla s-a făcut din cauza schimbării di recţie vântului“, a declarat ieri Marius Iacob, procurorul - şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Instanţei Supreme.

Catastrofă aviatică la Tuzla: 12 oameni au murit, iar alţi 2 sunt grav răniţi

Alimentarea avionului cu 500 de litri de combustibil a mărit greutatea aeronavei, fapt ce a contribuit la  producerea catastroferi, a completat Iacob.

Martorii catastrofei au declarat că aeronava a luat brusc altitudine în plan vertical. Eforturile disperate ale piloţilor de a redresa aparatul au fost zadarnice. Ruperea levierului de comandă a făcut imposibilă manevrarea aparatului de zbor.

GALERIE FOTO Constanţa: Aşa se antrenau militarii morţi în accidentul aviatic de la Tuzla, anul trecut, de Ziua Marinei

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite