Constanţa: Strada pe care a copilărit Slt. Cosmin Furtună, decedat în accidentul de la Tuzla, îi va purta numele

0
Publicat:
Ultima actualizare:
SLT Cosmin Furtună
SLT Cosmin Furtună

Comisia judeţeană de atribuire de denumiri, întrunită în cursul acestei săptămâni, a aprobat acordarea numelui Slt. Furtună Cosmin pentru strada pe care a locuit tânărul scafandru, decedat în accidentul aviatic de la Tuzla de la începutul lunii iulie a acestui an.

Strada pe care a locuit tânărul se numeşte dr. Bagdazar. „Este o stradă de numai 60 de metri, între strada Şoseaua Mangaliei şi Bulevardul 1 Mai“, a declarat tatăl scfandrului decedat, Petre Furtună.

Catastrofă aviatică la Tuzla: 12 oameni au murit, iar alţi 2 sunt grav răniţi

El spune că ştia despre faptul că strada va fi denumită după numele fiului său pentru că el a fost cel care a rugat autorităţile să ia în calcul această variantă.

GALERIE FOTO Constanţa: Aşa se antrenau militarii morţi în accidentul aviatic de la Tuzla, anul trecut, de Ziua Marinei

„Soluţionarea solicitării părinţilor celui dispărut în tragicul accident aviatic de la Aerodromul Tuzla reprezintă nu numai o formă de recunoştinţă a autorităţilor faţă de acest tânăr aparţinând grupului de elită al Forţelor Navale Române, ci şi o mângâiere pentru greu încercata familie, în faţa căreia ne plecăm capul cu pioşenie şi în această zi în care Forţele Navale împlinesc 150 de ani de existenţă presărată cu sacrificii, adesea până la cel suprem“, a declarat prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Palaz.

Tatăl sublocotenentului Cosmin Furtună spune că autorităţile locale i-au promis că fiul său va fi făcut cetăţean de onoare post-mortem. „Dar ce mai contează acum?!“, spune Petre Furtună.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite