Constanţa: Aprovizionarea teraselor de pe plaje se face cu tractorul printre cearșafuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorii de plaje spun că este singura soluție pentru aducerea butoaielor de bere, pe care turiștii le golesc rapid. În plus, investitorii spun că nisipul este investiția lor și tot ei sunt cei care au grijă de păstrarea perimetrului - deci pot să îl folosească așa cum vor.  

Conducătorul dă cu spatele, în timp ce un ajutor de nădejde stă cocoțat pe remorcă și urlă din răsputeri. „Mai la dreapta, mai stânga... Stop, mă!“. Un cort de prim ajutor este cât pe ce să fie dărâmat: frânghiile de ancorare în nisip erau să fie luate sub roțile mari ale tractorului. Asistenții care sunt de gardă în cort ies în grabă să supravegheze pe unde vine amenințarea.

Sezonul pe litoral se prelungește până la 1 octombrie. 38 de hoteluri propun tarife speciale


La doi pași mai încolo, un grup de turiști aflat exact pe traseul tractorului își strigă copiii să se ferească. Conducătorul tractorului se dă jos, trântește cu putere ușa și începe să descarce butoaie de bere uriașe. Sunt deranjați alți turiști, nu numai de hărmălaia creată, ci și de faptul că butoaiele sunt date de-a dura printre cearșafuri.

Simțul proprietății: „Este investiția mea!“


„Este singura soluție pentru a aproviziona terasele, deoarece este greutate și nu poate fi cărată pe o distanță mare. Aleile de lângă plajă sunt destul de departe“, se apără Robert Ilie, patronul Adras Comimpex SRL, operatorul întregii plaje din stațiunea Saturn.

„Am investit aici enorm, nici nu se merită pentru cât de puțin ține sezonul. Am adus nisip, am nivelat, am amenajat cu umbrele, terase, post de radio. Este investiția mea și chiar nu am altă soluție de aprovizionare“, spune el, deși un grup de turiști revoltați i-au atras imediat atenția că aprovizionarea se poate face noaptea, când nu este lume pe plajă.

Litoralul, sufocat de căldură și turişti

Însă, la rândul său, administratorul terasei ridică din umeri pentru că i s-a terminat marfa și are nevoie urgentă de sute de litri de bere.

„Trebuia să se gândească să amenajeze magazia spre partea aleilor din beton, pentru a nu intra pe plajă cu utilaje grele“, spune Ion Grigorie, turist din București deranjat de soluția cu tractorul.

Citiţi mai multe în !

image

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite