Traian Băsescu serbează la Constanţa împlinirea a 36 de ani de la absolvirea Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Basescu sărbătoreşte la Constanţa
Traian Basescu sărbătoreşte la Constanţa

Cu o săptămână înainte de a fi socru mic, la nunta mezinei sale Elena, preşedintele Traian Băsescu vine la mare cu soţia sa Maria. El se va întâlni cu colegii de facultate de la Marină cu care va sărbători împlinirea a 36 de ani de la absolvirea Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân“ din Constanţa.

Promoţia lui Traian Băsescu se întâlnea de fiecare dată la vila de protocol prezidenţială din staţiunea Neptun. Şeful statului oferea doar găzduirea, iar ceilalţi colegi contribuiau cu o sumă de bani pentru masa festivă. De data aceasta, întâlnirea are loc la un restaurant din centrul Constanţei, situat aproape de mare.

Constănţenii lui Traian Băsescu, cei mai harnici la referendum. Constanţa, pe primul loc în topul oraşelor la vot


Băsescu a absolvit în 1976 Facultatea de Navigaţie, Secţia Comercială, a Institutului de Marină „Mircea cel Bătrân“. În perioada 1976-1981 a fost ofiţer maritim gradele III, II şi I, pe nave de mare tonaj la NAVROM Constanţa.

Între 1981 şi 1987 a fost căpitan de cursă lungă, comandant al navelor: Argeş, Crişana şi Biruinţa, aceasta din urmă considerată nava-amiral a Flotei Comerciale Române.

Mircea Băsescu a botezat-o pe nepoata lui Bercea Mondial VIDEO

În anii 1987-1989, Băsescu a avut funcţia de şef al Agenţiei NAVROM din Anvers, iar după Revoluţie s-a lansat în cariera politică.

La şcoală s-a mai întors în 1995, când a absolvit Cursurile Avansate de Management în Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene, ca bursier al acestui stat.

În august 2007, el şi-a reconfirmat la Constanţa brevetul de comandant de navă, ce îi expirase în lipsa ambarcărilor pe nave.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite