Constanţa: UPDATE Suspiciuni în ceea ce priveşte scufundarea navei Medy. Comandantul a primit o amendă de 50.000 lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasul era încărcat doar la jumătate din capacitate, iar echipajul a lăsat intrările etanşe deschise favorizând astfel scufundarea nave.

Update: Comandantul cargoului turcesc Medy, Ghiural Turk, a primit o amendă - record din partea reprezentanţilor Căpităniei Zonale Constanţa: 50.000 de lei. Aceasta e prima măsură luată de autorităţi în cazul accidentului de ieri. Sancţiunea a fost dată pentru poluarea cauzată în urma scufundării vasului, în Marea Neagră, la patru mile marine de Cap Tuzla.

Cargoul turcesc Medy a plutit opt ore înainte de a se scufunda, ieri, la patru mile marine de Cap Tuzla, în ciuda eforturilor salvatorilor remorcherului Hercules de a o redresa.

Mai citiţi şi:

După opt ore, nava Medy s-a scufundat. Primele semne de poluare pe mare

La 24 de ore după accident, autorităţile au mai multe semne de întrebare referitoare la împrejurările care au dus la scufundarea vasului. Nava plecase din Portul Constanţa şi se îndrepta spre Istanbul. După şase ore, era înclinată la 40 de grade. Echipajul format din 17 marinari a fost salvat, iar în jurul orei 5.45. La ora 12.51, cargoul s-a scufundat.

image

„Intrări etanşe, deschise"

„Colegii noştri care s-au urcat la bord au găsit intrările etanşe şi accesul în castel deschise, în condiţiile în care există o procedură obligatorie care cere să fie închise. În acest fel apa a intrat peste tot", a declarat Vicenţiu Tomiţă, comandantul salvatorului Hercules.

image

„Ar fi avut timp suficient să le închidă, nava a mai plutit opt ore după aceea. Şi dacă ar fi vorba despre o scufundare premeditată, este foarte greu de probat", a declarat Alexandru Mezei, directorul Căpităniei Zonale Constanţa.

image

Mobilul acestei scufundări „dramatice" ar putea fi banii din asigurare, atât cargoul cât şi marfa fiind sunt asigurate separat. Imediat după scufundare, pe suprafaţa apei a apărut o peliculă de hidrocarburi de 100-150 de metri pătraţi.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite