Consecinţele răfuielii armate din Eforie: un agresor reţinut, cel de-al doilea în spital UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scene incredibile s-a petrecut ieri în Eforie Nord, când doi indivizi înarmaţi cu o sabie  şi cu o crosă de golf au tăbărât pe şoferul şi dispecerul firmei de transport Metropolitan, din cauza unui incident minor în trafic. Doar unul dintre agresori a fost reţinut.

Valentin Popa (34 de ani) a fost reţinut pentru 24 de ore, încă de ieri, şi este acuzat de ultraj şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. El va fi dus astăzi în faţa magistraţilor Judecătoriei Constanţa cu propunerea de arestare preventivă.

Răfuială în trafic la Eforie, cu pistoale şi cuţite

Cel care a provocat de fapt scandalul, şi care se afla la volanul maşinii care a lovit autocarul firmei Metropolitan, este Nicolae Boancătă (35 de ani). El este cel care l-a atacat pe şofer, pe dispecer, dar şi pe un martor care a sărit în apărarea lor, cu o sabie de tăiat kebab, cu o lamă de 70 de centrimetri. Bărbatul a sfârşit prin a fi împuşcat de martor, un subofiţer de la un penitenciar din Craiova, pe care ameninţa să îl omoare. Boancătă nu a fost însă arestat: el se află încă internat în Spitalul Clinic de Urgenţă Constanţa, după ce a fost împuşcat cu un pistol cu bile de cauciuc.

Incidentul din Eforie s-a produs marţi, în jurul orei 17.00. Martorii au spus că Boancătă părea beat şi drogat şi că a lovit un autocar în care se aflau 13 pasageri. Când şoferul i-a cerut să facă schimb de asigurări, Boancătă i-a lovit din nou maşina şi, însoţit de prietenul său, au sărit la bătaie. Nici intervenţia Poliţiei locale, nici cea a Jandarmilor, nu i-a calmat, ba dimpotrivă, şi-au chemat în ajutor câţiva prieteni.

Conflictul, produs chiar în centrul oraşului Eforie Nord, a fost apalnat doar prin intervenţia trupelor speciale ale Poliţiei.

UPDATE

Valentin Popa (33 de ani), din staţiunea Eforie Nord, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi de lovire sau alte violenţe, a fost arestat pentru 29 de zile.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite