Clanul Nuredin anihilat: poliţişti cercetaţi pentru abuz în „serviciul“ interlopului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Beinur Nuredin este cercetat pentru şantaj, ameninţare şi evaziune fiscală
Beinur Nuredin este cercetat pentru şantaj, ameninţare şi evaziune fiscală

Trupele speciale ale Poliţiei au descins marți la proprietățile lui Nuredin Beinur din Mangalia, iar şefa Biroului Poliţiei Rutiere Mangalia şi adjunctul comandantului Poliţiei Neptun dau cu subsemnatul pentru abuz în „serviciul“ interlopului. 

Beinur este învinuit de infracţiuni grave, precum şantaj, evaziune fiscală, delapidare, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, dosarul fiind instrumentat la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Adjunctul Poliţiei Neptun reţinut pentru favorizarea interlopului Beinur!

Într-o operațiune de amploare organizată marți simultan în Constanţa, Mangalia, Ilfov, Bucureşti, Sibiu, trupele speciale au descins și la proprietățile lui Beinur Nuredin, cunoscutul cap al lumii interlope din sudul litoralului, renumit pentru că a fost cununat de Nicu Gheară.

Constanţa: Interlopul Beinur, finul lui Nicu Gheară, a fost „săltat" pentru şantaj

Mascații au scotocit vila interlopului din Mangalia, casele părinților și vărului său, clubul Kremlin şi bowlingul din Neptun și sediul firmei Univertis din Mangalia, pentru ridicarea de suspecți și dovezi în sprijinul acuzațiilor pentru care este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: şantaj, evaziune fiscală, delapidare, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice.
Mai multe persoane au fost reţinute cu acest prilej, dar trofeul este Beinur, care a fost dus la Parchetul din București pentru audieri, alături de complicii săi.

 „Au căutat droguri“
Beinur nu se afla acasă, ci la București, în momentul în care poliţiştii au descins în cele două locuinţe de pe strada Petru Maior din Mangalia, unde stă toată familia sa. „Au venit în trei maşini. Au căutat în ambele case, au răscolit biblioteca, toate camerele, au ajuns şi în pod. Erau peste 15 mascaţi! Mi-au luat actele casei. Le-am zis: «Dom’le, credeţi că dacă aş avea droguri sau armament, le-aş ţine în casă?»“, s-a arătat intrigat vărul lui Beinur, Fichiret Nuredin (47 de ani). El a spus că poliţiştii aveau mandate şi au ridicat mai multe acte ale unor firme, iar părinţii lui Beinur au fost atât de speriaţi de acțiunea în forță încât au avut nevoie de calmante.

Politişti audiaţi


În aceeași acțiune, trupele speciale au descins și la domiciliile a doi polițiști cu funcție: Gabriela Iacob, şefa Biroului Poliţiei Rutiere Mangalia şi Cristinel Nețoi, adjunctul comandantului Poliţiei Neptun. Surse din anchetă au declarat că poliţiştii au fost luaţi pentru audieri la Parchet după ce Marian Mocea, fost asociat al lui Beinur în mai multe afaceri, i-a acuzat pe Cristinel Neţoi şi pe Gabriela Iacob de abuz în serviciu, pentru că au tergiversat cercetările în loc să dea curs reclamaţiilor sale la adresa lui Beinur.

Luați cu dubă pentru o amendă

Anchetatorii au ridicat documente şi de la Serviciul de Urbanism Mangalia pentru a se lămuri în ce mod l-a înlăturat Beinur pe asociatul său din afaceri. La acest moment nici măcar nu se poate vorbi despre calcularea unui prejudiciu, dat fiind că afacerile interlopului cuprind jumătate din staţiunea Neptun şi spaţii comerciale în Mangalia.

Totodată, doi funcționari ai Primăriei Mangalia au fost luați pentru audieri, ceea ce a stârnit nemulțumirea primarului Claudiu Tusac. „Doi funcționari ai Corpului de Control Mangalia au fost luați de poliție cu dubele și duși la București ca infractorii. Nu văd ce implicare puteau să aibă ei. Se fac vinovați doar că, în vara acestui an, i-au dat lui Mocea o amendă de 1.000 de lei. Și Mocea, și Beinur au câte 10-20 de firme de nu le mai știm numărul, se reclamă reciproc, iar acum, cu ajutorul Poliției, unul îi va demonstra celuilalt că este mai tare“, a precizat primarul Mangalia.
În opinia sa, ceea ce se întâmplă funcționarilor săi este efectul unei lupte între două grupuri de firme.

Istoric de interlop

Nuredin Beinur s-a „ridicat“ imediat după Revoluţie, numele său fiind pomenit în mai multe reglări de conturi, în anii 1990- 2000, când gruparea din Mangalia se răfuia cu clanul Săceanu din Constanţa pentru supremația litoralului. El a deţinut, la un moment dat, o firmă de pază, singura societate de profil din ţară desfiinţată la cererea Poliţiei pentru că badigarzii se ocupau cu şantajul şi cu bătăile.

Beinur este asociat la firma Univertis care deţine Bowlingul din Saturn şi clubul Kremlin din Neptun. De asemenea, el deţine nenumărate spaţii comerciale în Neptun şi Mangalia şi terenuri în concesiune. Deşi în ultimul timp nu a mai fost implicat în incidente violente, cel puţin nu la vedere, el s-a făcut „remarcat“ prin faptul că s-a certat cu primarul de Mangalia, Claudiu Tusac, care a refuzat să-i elibereze, la începutul acestui an, avizele necesare pentru construcţia unui hotel.

image
Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite