UPDATE Clanul Beinur după gratii! Adjunctul Poliţiei Neptun reţinut pentru favorizarea interlopilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristinel Nițoi
Cristinel Nițoi

Nuredin Beinur a fost reţinut pentru 24 de ore alături de şase dintre complicii săi. Printre cei reţinuţi se numără şi Cristinel Niţoi, adjunctul comandantului Poliţiei Neptun, cercetat pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi favorizarea infractorului.

Update: Poliţistul este reţinut alături de Beinur Nuredin, fratele interlopului, Erchin Nuredin, Nelu Mihai Balaban- bodyguardul fraţilor, Valentin Popa – şoferul lui Erchin Nuredin şi alţi doi complici: Nelu Mihai Balaban şi Mannix Pădure. Toţi sunt acuzaţi de şantaj,  instigare la şantaj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice şi complicitate la evaziune fiscală, cu excepţia poliţiştului care este învinuit de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi favorizarea infractorului. Toţi urmează să ajungă în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Ajutaţi de poliţişti

Procurorii au arătat că începând cu anul 1999,  fraţii Erchin şi Beinur Nuredin, împreună cu alte persoane din anturajul lor, percepeau taxe de protecţie de la diverşi oameni de afaceri în schimbul promisiunii că-şi vor putea derula în linişte afacerile pe litoral. Taxele de protecţie se ridicau la câteva mii de euro anual.
Când victimele îşi făceau curaj să depună plângeri penale la poliţie, inculpaţii, cu sprijinul unui poliţist de poliţie judiciară,  cel mai probabil Niţoi, reuşeau să stopeze cercetările în cauzele respective şi să muşamalizeze aflarea adevărului, prin obţinerea unor soluţii de netrimitere în judecată.

Nuredin Beinur este acuzat că şantaja pentru taxe de protecţie

Nuredin Beinur îşi ameninţa debitorii

„Poliţistul acorda sprijin membrilor clanului Nuredin, direct sau indirect, contribuind prin acţiunile lui la exercitarea de presiuni asupra părţilor vătămate“ au arătat procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în propunerea de arestare înaintată judecătorilor.
„Membrii clanului recurgeau de cele mai multe ori la ameninţări cu moartea la adresa persoanelor vătămate şi a membrilor familiilor acestora, atât în mod direct, cât şi prin mesaje telefonice, precum şi la distrugeri de bunuri cu scopul de a-i intimida“ au mai arătat anchetatorii.

Taxe de protecţie de zeci de mii de euro

Operaţiunea de ieri a fost demarată ca urmare a reclamaţiei lui Marian Mocea, fost asociat al interlopii. El le-a declarat anchetatorilor că  a cesionat interlopilor, cu titlu gratuit, folosinţa unui teren pe care  se aflau firmele sale. În fapt cesiunea nu era altceva decât o ...taxă de protecţie mascată, pentru că dacă le-ar fi pretins chirie interlopilor ar fi încasat cel puţin 15.000 euro pe an.

Mocea a vrut să renunţe la înţelegere şi i-a dat în judecată şi s-a adresat şi poliţiştilor, mai ales că a fost ameninţat. „ În acel moment inculpaţii, personal sau prin locotenenţii lor, au recurs la măsuri extreme constând în intrări în forţă pe terenul părţii vătămate, urmate de lucrări şicanatorii de escavare sau de distrugere a plaselor de protecţie şi demolare a schelelor folosite la renovarea unor imobile“ au arătat procurorii.

Clubul Kremlin aparţine interlopilor

Clubul Kremlin aparţine clanului

Printre sursele de venit ale interlopilor se numărau şi recuperările: victimele care nu plăteau erau ameninţate cu moartea, sechestrate sau, ca ultim avertisment, li se incendiau maşinile.
Procurorii au reuşit şi să dovedească că în momentul în care firmele interlopului au fost „călcate“ de poliţişti, Beinur i-a cerut directoarei firmei sale să distrugă şi să fure actele ca să nu se descopere că nu a plătit taxele la stat. 
 
Poliţistul, au arătat procurorii, acorda sprijin membrilor clanului Nuredin, direct sau indirect, contribuind prin acţiunile lui la exercitarea de presiuni asupra părţilor vătămate.

Constanţa: Interlopul Beinur, finul lui Nicu Gheară, a fost „săltat" pentru şantaj

Clanul Nuredin anihilat: poliţişti cercetaţi pentru abuz în „serviciul" interlopului

Pentru a-şi pune în aplicare planurile, membrii clanului recurgeau de cele mai multe ori la ameninţări cu moartea la adresa persoanelor vătămate şi a membrilor familiilor acestora, atât în mod direct, cât şi prin mesaje telefonice, precum şi la distrugeri de bunuri cu scopul de a-i intimida.

Inculpaţii, personal sau prin locotenenţii lor, au recurs la măsuri extreme constând în intrări în forţă pe terenul părţii vătămate sau le-au distrus efectiv gardurile cu excavatorul. Cristinel Niţoi este reţinut pentru 24 de ore urmând a apărea în faţa Curţii de Apel Bucureşti alături de Beinur şi restul membrilor clanului.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite