Clanul Băncuţă, judecat pentru baia de sânge de pe strada Tulcei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru interlopi brăileni vor fi judecaţi pentru tentativă de omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri, ameninţare şi distrugere. Ei sunt acuzaţi că lovit cu bâte şi săbii mai mulţi constănţeni în reglarea de conturi din seara de 18 iulie pe strada Tulcei din Constanţa.

Cocoş Băncuţă, Tani-Fidis Băncuţă, Vasile Băncuţă şi Gheorghe Mărăraş au provocat o adevărată baie de sânge. Potrivit rechizitoriului înaintat instanţei, împreună cu alţi indivizi din clan, deocamdată neidentificaţi, membrii clanului s-au urcat în maşini şi au descins la braseria Tulcica de pe strada Tulcei unde aveau informaţii că se află adversarii săi. Interlopii erau „dotaţi“ pentru un război în toată regula cu o sabie, un cuţit, o coasă, o furcă, o lopată, topoare, pistoale şi chiar o sapă.

Reglare de conturi cu macete şi pistoale în Constanţa


Victimele fugărite cu săbiile

Ţinta lor erau cinci tineri din Constanţa însă au reuşit să pună mâna doar pe trei dintre ei: Dumitru-Mirel Chiujdia, Dănuţ-Alexandru Slesarev şi George Tănase. Cel mai mult a avut de suferit Chiujdia: tânărul a fost lovit cu sabia, înjunghiat, lovit cu o lopată. Medicii au stabilit că tânărul are nevoie peste 100 de zile de îngrijiri medicale ca să se însănătoşească şi că a fost la un pas de moarte. Ceilalţi tineri au scăpat cu fuga, ascunzându-se într-un magazin din zonă aparţinând S.C. Zorina Internaţional S.R.L. Ei au fost urmăriţi de Mărăraş care a dat buzna în magazin, înarmat cu o sabie. Patronul magazinului, Dumitru Călin a fost ameninţat cu sabia, aruncat afară din incintă iar interlopul a încercat să spargă uşa magaziei în încercarea de a ajunge la victimele sale care se încuiaseră în interior.

Membrii grupării interlope se află în arest. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Constanţa.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite