Cazul alpinistului aruncat în gol de un locatar furios va fi anchetat în Capitală, a dispus procurorul general Codruţa Kovesi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gligore Ilea, pe patul de spital
Gligore Ilea, pe patul de spital

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a dispus preluarea de către anchetatorii din Bucureşti a cazului alpinistului Gligore Ilea, căruia i-a fost tăiată coarda de susţinere în timp făcea lucrări de izolare termică la un bloc.

„Prin rezoluţia din data de 24 octombrie 2011, Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au propus preluarea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, a dosarului privind incidentul petrecut la data de 22.10.2011, în Municipiul Constanţa. În această cauză se efectuează cercetări faţă de Stoian Costel sub aspectul săvârşirii de către acesta a infracţiunii de tentativă de omor“, se arată în comunicatul emis de Ministerul Public.
Procurorii spun că au luat această decizie ca urmare a mediatizării intensive a cazului.

Incidentul a avut loc sâmbătă, în jurul orei 16.00, la un bloc de şapte etaje de pe strada Dezrobirii din Constanța. Gligore Ilea (31 de ani)  şi colegul său, Constantin Avasiloaiei (30 de ani), lucrau de câteva zile la izolarea unui apartamentul de la ultimul etaj al blocului din zona Big. Erau nevoiţi să treacă şi prin dreptul geamurilor celorlalţi vecini, ceea ce l-a enervat la culme pe unul dintre proprietari, care a recurs la gestul extrem. Fără să stea pe gânduri, Costel Stoian i-a tăiat coarda de susţinere lui Gligore Ilea, iar alpinistul a căzut în gol de la peste 10 metri înălţime.

Martor ocular

Colegul lui a asistat îngrozit la întreaga scenă. „Ne pregăteam de plecare. Ştergeam glafurile geamurilor de la etajele inferioare, să nu lăsăm mizerie în urmă. Am ajuns în dreptul geamului de la etajul trei. Eu am văzut că domnul de acolo a deschis plasa. Ne-a zis: «V-am zis, mă, să nu mai treceţi pe aici că vă tai frânghia?! Îmi murdăriţi pereţii, să nu vă mai prind! Eu am crezut că glumeşte. L-am văzut că a mers în casă şi s-a întors cu un cuţit. I-am zis colegului: „Coboară, că ăsta ne face ceva!“. A tras coarda şi a tăiat-o cu cuţitul, iar colegul meu a căzut în gol“, povesteşte Constantin Avasilioaiei.

CITEŞTE AICI MĂRTURIA ALPINISTULUI CARE A SCĂPAT CA PRIN MINUNE!

BĂRBATUL CARE A TĂIAT FRÂNGHIA ESTE CERCETAT ÎN STARE DE LIBERTATE

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite